Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

32 ENSZ munkatársat öltek meg tavaly

Tavaly az ENSZ 32 munkatársát ölték meg világszerte szolgálatteljesítés közben, többségüket a nyugat-afrikai Maliban - közölte kedden a világszervezet alkalmazottait képviselő szakszervezet New Yorkban.

Maliban összesen 23 ENSZ-munkatárs lett erőszak áldozata 2016-ban. A nyugat-afrikai országban követték el már a harmadik egymást követő évben a legtöbb ENSZ-dolgozó életét követelő támadást.

A világszervezet alkalmazottainak életét a többi között házilag készített robbanószerkezetek, gyalogsági aknák, rakéta- és aknavető-támadások, ágyúlövedékek oltották ki, valamint öngyilkos merényletekben vesztették életüket.

2015-ben világszerte az ENSZ 51 munkatársát ölték meg szolgálatteljesítés közben, köztük 27-en békefenntartók voltak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter