Megjelent: 10 éve

70 év után mehetünk csak nyugdíjba?

A nyugdíjreform fő oka, hogy a következő évtizedekben tovább romlik az aktívak és a nyugdíjasok aránya minden tagországban. Ha nem változtatnak a jelenlegi szabályokon, akkor 2030-ra már csak két aktív személy jut majd egy nyugdíjasra, szemben a mostani hárommal. Sőt, 2060-ra az előrejelzések szerint többségbe kerülnének a nyugdíjasok.

Az egyharmados életpályaplafon bevezetése több tagállamban is a korhatár további jelentős növelését vetítené előre, hosszú távon több országban elkerülhetetlenné tenné a 70 éves korhatár bevezetését.

Magyarországon nem olyan sürgető a nyugdíjreform, a Bajnai-kormány tavaly 62-ről 65-re növelte a törvényi korhatárt, amely hosszú átmenet után 2022-ben lép hatályba.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter