Megjelent: 8 éve

900 eurós támogatást ad az EU a fiatal és mobilis álláskeresőknek

Az Európai Bizottság fokozni kívánja a munkát keresők mobilitását és pénzzel támogatná a fiatal álláskeresőket és nyelvtanulókat - olvasható a Világgazdaságban.

images

Kis- és közepes vállalatok már jelenleg is kaphatnak EU támogatást, ha az Euresen keresztül vesznek fel valamely más EU-országból érkező fiatal munkaerőt. További 900 eurót a felvettek beiskolázására, vagy nyelvtanfolyamára költhetnek. A támogatás egyetlen feltétele, hogy a legalább hat hónapig tartson a munkaviszony.

A bécsi lap szerint hatékonyabbá kívánják tenni a digitális, EU-t átfogó munkaerőbörzét (Eures). A jövő évig legalább 5000, 18-30 év közötti európai fiatalt akarnak az Eures révén új álláshoz juttatni a pénzügyi támogatással. A fiatalok maximum 300 euró pótlékot kapnak a külföldi állásinterjú céljára. A külföldre történő és az új munkahellyel kapcsolatos áttelepülésre pedig legfeljebb 900 eurós támogatás igényelhető.

Die Presse/FTD/Világgazdaság Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter