Megjelent: 10 éve

A biztonságos karbantartás életeket menthet

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) az EU belga elnökségével összefogva konferenciát rendez Brüsszelben, amelynek keretében ismertetik, hogy a biztonságos karbantartás hogyan emelheti a munkahelyi egészségvédelem színvonalát.

images

images

A portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény szerint statisztikai adatok azt mutatják, hogy az Európában bekövetkező végzetes munkahelyi balesetek 10-15 százaléka karbantartási munkálatokhoz köthető. Erre reagálva az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) az EU belga elnökségével összefogva konferenciát rendez Brüsszelben, amelynek keretében ismertetik, hogy a biztonságos karbantartás hogyan emelheti a munkahelyi egészségvédelem és biztonság színvonalát.

A "Karbantartás: Végezd biztonságosan!" című konferencia egybeesik az EU-OSHA Biztonságos karbantartás a gyakorlatban című jelentésének közzétételével. A beszámoló azokat a kulcsfontosságú stratégiákat vázolja fel, amelyeket a vállalkozásoknak a karbantartással járó kockázatok megelőzése érdekében kellene elfogadniuk.

Dr. Jukka Takala, az EU-OSHA igazgatójának elmondása szerint: "A stratégiai célok közé tartozik annak biztosítása, hogy a vezetőség elkötelezze magát a biztonsági kultúra és az egyértelmű munkafolyamatok meghatározása mellett, bevonja a munkavállalókat a biztonság megteremtésébe, kockázatértékelést végezzen, biztonsági képzést tartson, valamint megelőző intézkedéseket hozzon." A jelentés a biztonságos karbantartás legjobb gyakorlatait elemzi, köztük az Air France motorkarbantartó workshopjait, ahol már a tervezés szakaszában, szimulációs eszközökkel segítik a biztonsági, ergonómiai és gyártási problémák feltárását.

A konferencián nem csak workshopokra, kerekasztal-beszélgetésekre és szakértői találkozókra kerül sor, hanem bemutatkoznak az EU-OSHA egészséges munkahelyekről szóló kampányának hivatalos partnerei is, akik elkötelezettek a biztonságos karbantartás mellett. A partnerek között az állami és a magánszektorban tevékenykedő vállalatok és szervezetek, köztük Európa néhány legismertebb cége is szerepel.

A konferencia során Európa különböző országaiból érkező, a kormányzati oldalt, a nagyvállalatokat és a kis- és középvállalkozásokat egyaránt képviselő vállalkozók, munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági szakértők osztják meg egymással a karbantartás biztonságosabbá tételével kapcsolatos elképzeléseiket. A "Tervezéssel a biztonságos karbantartásért" című workshop például azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy hogyan csökkenthető a balesetek előfordulása a munka és a munkahelyek jobb tervezése és kialakítása, valamint a modern technológiák alkalmazásával.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter