Megjelent: 2 éve

A Deloitte korábbi vezére lesz a pénzügyi államtitkár

Varga Mihály miniszter Gion Gábort javasolja pénzügyekért felelős államtitkárnak. A matematikus végzettségű szakember korábban könyvvizsgálattal, olajiparral, de újabban már a bankszektorral is sokat foglalkozott.

images

Gion Gábor 1992-ben szerzett matematikus diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Az utóbbi években a big four tag Deloitte-nál dolgozott, 2007-től 2010-ig auditvezető, majd 2017 közepéig vezérigazgató volt.

A három gyermekes Gion Gábor novembertől töltheti be a gyermeket váró Hornung Ágnes távozásával megüresedő pénzügyekért felelős államtitkári tisztséget.

Természetesen a közigazgatási protokoll megfogalmazása szerint a miniszter „javasolja” az államtitkárt, de azért aligha van sok nyitott kérdés, valóban biztosan Gion Gábor lesz, a hazai kormányzati struktúrában rendkívül fontos hivatal bürokratája.
Az index.hu arról ír, hogy a Deloitte korábbi vezetői, mint Simor András volt jegybankelnök, vagy Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a politikai paletta másik oldaláról kaptak megbízásokat, így a cégnek és a jelenlegi kormányzatnak a jó viszony kialakításán is kellett dolgoznia. Az új vezetők ezért apolitikus módon igyekezték vezetni a társaságot, új kapcsolatokat építettek.

Gion Gábor új vezérigazgatóként jól vezette a céget, a számokban és a szakmai folyamatokban is erős volt. Konzervatív, kifejezetten konfliktuskerülő alkat, aki a cég érdekeit remekül képviseli - írja a lap.
Az új pénzügyi államtitkár könyvvizsgálati oldalról érkezett, egy ideig sokat foglalkozott a Mollal és az INA-val, de az elmúlt években már ő volt a legnagyobb ügyfél, vagyis az OTP ügyfélreferense is, egyre többet foglalkozott a pénzügyi szektorral.

index.hu//MTI


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter