Megjelent: 1 éve

A Deloitte korábbi vezére lesz a pénzügyi államtitkár

Varga Mihály miniszter Gion Gábort javasolja pénzügyekért felelős államtitkárnak. A matematikus végzettségű szakember korábban könyvvizsgálattal, olajiparral, de újabban már a bankszektorral is sokat foglalkozott.

images

Gion Gábor 1992-ben szerzett matematikus diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Az utóbbi években a big four tag Deloitte-nál dolgozott, 2007-től 2010-ig auditvezető, majd 2017 közepéig vezérigazgató volt.

A három gyermekes Gion Gábor novembertől töltheti be a gyermeket váró Hornung Ágnes távozásával megüresedő pénzügyekért felelős államtitkári tisztséget.

Természetesen a közigazgatási protokoll megfogalmazása szerint a miniszter „javasolja” az államtitkárt, de azért aligha van sok nyitott kérdés, valóban biztosan Gion Gábor lesz, a hazai kormányzati struktúrában rendkívül fontos hivatal bürokratája.
Az index.hu arról ír, hogy a Deloitte korábbi vezetői, mint Simor András volt jegybankelnök, vagy Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a politikai paletta másik oldaláról kaptak megbízásokat, így a cégnek és a jelenlegi kormányzatnak a jó viszony kialakításán is kellett dolgoznia. Az új vezetők ezért apolitikus módon igyekezték vezetni a társaságot, új kapcsolatokat építettek.

Gion Gábor új vezérigazgatóként jól vezette a céget, a számokban és a szakmai folyamatokban is erős volt. Konzervatív, kifejezetten konfliktuskerülő alkat, aki a cég érdekeit remekül képviseli - írja a lap.
Az új pénzügyi államtitkár könyvvizsgálati oldalról érkezett, egy ideig sokat foglalkozott a Mollal és az INA-val, de az elmúlt években már ő volt a legnagyobb ügyfél, vagyis az OTP ügyfélreferense is, egyre többet foglalkozott a pénzügyi szektorral.

index.hu//MTI


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter