Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

A fiatalok csupán ötöde öngondoskodó

A fiatal munkavállalóknak csupán 19 százaléka számít komoly öngondoskodónak, ők több pénztárnak is a tagjai, kedvező az anyagi helyzetük, és szívesen tartalékolnak hosszú távra - derül ki a Medián által az OTP Pénztárak felkérésére készített kutatásból, amelyet hétfőn tettek közzé.

A megkérdezett 16-35 év közötti fiatalok közel háromötödének meglenne ugyan a hajlandósága az öngondoskodásra, azonban e csoport kedvezőtlen anyagi helyzete nem teszi ezt lehetővé. A fiatalok mintegy 21 százaléka képes lenne ugyan az öngondoskodásra, de ők a jelenlegi magas anyagi fogyasztás miatt beáldozzák a jövőbeli megélhetést.

A felmérés rávilágít arra is, hogy a fiatalok nagyon tájékozatlanok pénzügyi-gazdasági kérdésekben, és éppen ebből kifolyólag nem is mérik fel az egyes pénzügyi szektorok jelentőségét még akkor sem, ha az életüket közvetlenül befolyásolja. A fiatalok jelentős része nincs tisztában például azzal, hogy miként fogják majd megállapítani a nyugdíját.

A magánnyugdíj- és egészségpénztárak ismertségét vizsgálva kiderült, hogy az ismertség nem azonos az ismerettel. Az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében jó néhányan összekeverték az egyes pénzügyi csoportok tagjait, vagy rosszul tudták a terméket.
A válaszadóknál a magánnyugdíj- illetve önkéntes nyugdíjpénztáruk kiválasztásánál nem a hozamelvárás az elsődleges szempont. Mind a magánynyugdíj-, mind az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében a belépés motivációját többségében valamilyen "külső benyomás" jelentette, így főleg a munkahely vagy egy barát, ismerős, családtag ajánlása.

Pénztárválasztásnál is a hozamok csak sokadik szempontként szerepeltek a döntésben.

Az egészségpénztárak vizsgálatánál a 16-35 év közötti munkavállalók negyede még sosem halott az egészségpénztárakról. Az élőtakarékosságnak ezt a formáját a magasabb jövedelműek választják, ugyanakkor nem ők a legtájékozottabbak, hanem a legalacsonyabb jövedelműek.
A belépési motivációt - hasonlóan a magánnyugdíjpénztárakhoz - itt is főképp a munkahelyi döntés határozza meg.

A főállásban dolgozó fiatalok számára az egészségpénztári tagság akkor vonzó, ha a munkáltató átvállalja a fizetést, vagy amennyiben adókedvezményhez jutnak általa. Vagyis, nem annyira az egészségügyi kiadások finanszírozásának megkönnyítését, hanem elsősorban a járulékmentesen jövedelemhez jutást részesítik előnyben az egészségpénztári tagsággal kapcsolatban.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nyolcszor akkora a svájci minimálbér, mint a magyar

Az Eurostat szerint a V4-es országok közül nálunk a legalacsonyabb a minimálbér. Teljes cikk

Álellenőr bírságolt meg munkásokat egy építkezésen

A magát NAV-ellenőrnek kiadó férfi 50 ezer forintos bírságokat osztott ki munkásoknak, felettesüktől pedig kenőpénzt kért. Teljes cikk

Az év végén 5,5 százalék körüli munkanélküliségre számít a GKI

A Gazdaságkutató elemzése szerint tovább fokozódhatnak a foglalkoztatás strukturális feszültségei. Teljes cikk