kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

A jókedvű iroda titka, ünnepek idején

Bár a gazdasági válság miatt számos cég lemondta az év végi ünneplést, mégis fontos, hogy legyen, ami jókedvre deríti a dolgozókat karácsony táján, vagy legalábbis tartja bennük a lelket. Paul Spiegelman, a "Miért mosolyog mindenki?- a titok az érzelmek, a produktivitás és a profit hátterében" című könyv szerzőjének tanácsait idézi a HR World blog.

1. Díszítsd fel a munkahelyet! A környezet visszahat a dolgozók kedélyállapotára. A díszítés lehet egy karácsonyfa, vagy egy menóra, de akár egyszerűen a plafonra akasztott csillogó hópelyhek is.


2. Segíts a rászorulóknak a cégen belül!

Sok szervezetnél vannak dolgozók, akiknek gondot okoz, hogy kijöjjenek a fizetésükből. A HR osztállyal közösen azonosítsd, hogy kik ők, és találjátok ki, miben tud nekik a vállalat segíteni az ünnepek idején.


3. Nyújtsatok segítő kezet a cégen kívülieknek is!

Bátorítsd a munkatársakat az adakozásra, akár pénzzel, akár idejükkel vagy önkéntes munkájukkal álljanak egy jó ügy mellé.


4. Légy személyes!

Egy, az igazgató vagy a vezetőség tagjai által kézzel írt üdvözlőkártyánál kevés költséghatékonyabb módja van, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek a munkavállalókkal.


5. Értékeld a személyes teljesítményt!

Minden egyes dolgozó esetében azonosítsd, hogy mivel járult hozzá a cég sikeréhez az év folyamán, és méltasd ezért.


6. Csinálj valami szokatlant!

A dolgozók imádják, ha vezetőjük valami meglepőt tesz. Menj dolgozni Mikulás-ruhában, vagy hirdess ünnepi sapkaversenyt. A lényeg, hogy mosolyra fakaszd a munkatársakat.


7. Hívd meg a dolgozók családját a munkahelyre, ha csak egy bögre kakaó és pár sütemény erejéig is!

Munkatársaid valószínűleg legtöbb idejüket a munkahelyükön töltik; legalább az ünnepek idején érdemes a munkát és a családot elválasztó vonalat átlépni.


8. Oszd meg a sikereket!

Ha nem is ért el csillagászati eredményeket a cég, biztosan van olyan terület vagy eredmény, amire jól esik visszagondolni. Ezt az örömet a munkatársaknak is add meg!


9. Légy rugalmas!

A lehetőségek cégről cégre eltérőek. Mégis, törekedj rá, hogy a dolgozók elintézhessék a bevásárlást, felkészülhessenek az ünnepekre - például engedd meg nekik, hogy munkaidejüket átcsoportosíthassák!


10. Osszátok meg a téli élményeket!

Biztosíts fórumot a nyaralás, kikapcsolódás élményeinek megosztásához. Ez lehet egy blog, a belső levelezőlista, de akár egy faliújság is a folyosón.


11. Tekintsetek előre!

Teremts lehetőséget a munkatársaknak, hogy elmondhassák, mit remélnek 2009-ben. Ez nagyszerű lehetőség, hogy megismerd, ők mit tartanak fontosnak a cég életében.


12. Tarts rendezvényt!

A gazdasági helyzet miatt sok cég lemondja a vállalati karácsonyt, pedig minimális ráfordítással is lehet olyan eseményt szervezni, ami segít, hogy egy kis időre a munkatársak maguk mögött hagyhassák a hétköznapok felelősségét és nyűgét, és egy jót beszélgethessenek.

Humán Rent Press
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk