Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

A kézművesek piaci pozícióját erősítenék

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) csütörtöki közgyűlésén elfogadta a szövetség 2013. évi cselekvési programját - közölte az IPOSZ sajtószolgálata.

A kézműves szövetség ez évi cselekvési programjában megfogalmazta, hogy az érdekegyeztetés és az érdekképviselet erősítése érdekében fokozni kell az együttműködést a kormányzati és az országos főhatóságokkal, folytatni kell a kamarákkal a szakmai kapcsolatot, fokozott figyelmet kell szentelni a jogszabályok végrehajtása értelmezésének.

A 2013. évi cselekvési program hangsúlyt fektet a szakképzésre, a mestervizsgáztatásra az ipartestületek bevonásával, a kézműipar piaci pozíciójának megőrzésére, növelésére - tájékoztatott az IPOSZ sajtószolgálata.

A szolgáltatás területén az IPOSZ és tagszervezetei célul tűzték ki, hogy tagságuk számára feltárják a pályázati lehetőségeket, ezen kívül segítséget nyújtanak a hitellehetőségek, a piaci lehetőségek felkutatásában, hiszen a megrendelések csökkenése érzékenyen érintette az ipartestület tagjait - hangsúlyozza az IPOSZ sajtószolgálata.

Az IPOSZ-t alkotó 209 ipartestület - köztük 28 országos szakmai és 18 megyei szövetség - mintegy 30 ezer mikro-, családi, kis- és középvállalkozást tömörít. A tagság többsége 5 fő alatti vállalkozás, illetve egyéni vállalkozó kisiparos.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk