Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A mobilitást népszerűsítik az európai foglalkoztatási napokon

Hétfőn kezdődött és szombatig tart az idei "európai foglalkoztatási napok" elnevezésű rendezvény. Ez az egész unióra kiterjedő kezdeményezés Európa több mint 230 városában, mintegy 500 eseményen nyújt találkozási lehetőséget a munkáltatóknak és az álláskeresőknek.

images

A foglalkoztatási napok célja, hogy bevigye a köztudatba az európai munkavállalási mobilitás lehetőségeit, és a munkáltatók és a munkakeresők között közvetlen kapcsolatot teremtsen. Az esemény az elmúlt év sikeres, 150 000 látogatót vonzó európai állásbörzéinek folytatása.

- A foglalkoztatási napok az EU foglalkoztatási és növekedési stratégiájának gyakorlati megvalósulása. Ösztönzi a foglalkoztatási mobilitást szerte Európában, és erősíti a gazdasági növekedést - mondta Vladimír Spidla, foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős biztos. A rendezvény - tette hozzá - segíti a munkáltatókat az állások betöltésében, a munkakeresőket pedig az elhelyezkedésben. - Az, hogy Európa-szerte dolgozhatunk, jó az egyének, jó az üzleti szféra, jó az EU minden lakosa számára - mondta.

A foglalkoztatási napokat az EURES-szel - a több mint 750 foglalkoztatási mobilitási tanácsadó hálózatából álló, egész Európára kiterjedő foglalkoztatási szolgálattal - együttműködésben szervezik. Az európai foglalkoztatási mobilitás fokozását célul tűző események - állásbörzék, szemináriumok és szakmai műhelyek - Európa több mint 230 városában zajlanak. Szervezetek széles skálája vesz részt az eseményen: helyi vállalkozások, állami és magán foglalkoztatási szolgálatok, szakszervezetek, egyetemek, oktatási és képzési központok, valamint kereskedelmi kamarák.

A brüsszeli foglalkoztatási napokat idén első alkalommal rendezik az Európai Bizottság központi épületében, a Berlaymont-épületben, ahol 60 munkáltató várja potenciális új munkatársait.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter