Megjelent: 12 éve

A német melegek többsége tapasztalt diszkriminációt

A melegek és a leszbikusok 75 százaléka tapasztalt már saját bőrén diszkriminációt a munkahelyen, 10 százalék fizikai bántalmazás szenvedő alanya is volt - áll a Kölni Egyetem 2230 személy megkérdezésével készült felmérésében. Berlin utcáin mindeközben szombaton több százezer homoszexuális vonult fel a Christopher Street Day alkalmából. A rendezvény idei mottója: "A sokszínűség munkát keres".

A Kölni Egyetem felmérésében a válaszadók fele a korábbi rossz tapasztalatok miatt titkolja szexuális irányultságát. A melegek diszkriminációja nem csupán az azonos neűekhez vonzódók számára rossz, hanem az őket foglalkoztató munkaadóknak is. A hátrányos megkülönböztetésnek, a pszichés vagy fizikai bántalmazásnak rossz hatása van a munkateljesítményre, csökkenti a termelékenységet. Németországban már évek óta működik a meleg vezetők szövetsége -Völklinger Kreis néven, amely fontosnak tartja a munkahelyi sokszínűség támogatását. A Diversity Managementként is ismert fogalom nem kizárólag a melegekre, hanem női-férfi, fiatal-idős, rokkant, különféle vallási csoporthoz, etnikumhoz tartozó munkavállalókra is vonatkozik.

A berlini főpolgármester is felszólalt

Szombaton Berlinben több százezer meleg és leszbikus tüntető vonult végig a Christopher Street Day alkalmából, hátrányos megkülönböztetésük ellen tiltakozva. Idei mottójuk: A sokszínűség munkát keres (Vielfalt sucht Arbeit).
A felvonulókat köszöntötte Klaus Wovereit, Berlin főpolgármestere, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. Berlin első embere elítélte a melegek munkahelyi diszkriminációját. Elismerte, többségük fél felvállalni a munkahelyen identitását.
A Christopher Street Day emlékezés a New York-i homoszexuálisokra, akik ebben az utcában 1969. június 28-án tiltakoztak az őket sújtó rendőri önkény ellen.


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter