Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A Raiffeisen a Nyíregyházi Főiskolán alakítja ki 150 fős új központját

A Raiffeisen Bank Zrt. a Nyíregyházi Főiskola egyik épületében alakítja ki új pénzintézeti műveleti központját - jelentette be a bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön a szabolcsi megyeszékhelyen. A bank a beruházás további ütemeiben, a tervek szerint három-négy év alatt hat-nyolcszáz embernek ad majd munkát.

Martin Melkowitsch a városi közgyűlés ülésén elmondta: a központ az első beruházási ütemben mintegy százötven embernek ad munkát. A központ eredetileg egy eddig bevásárlóközpontként működő épületben kapott volna helyet, a bank azonban végül a Sóstói úti campus mellett döntött, amely a korábbi tervek szerint a képzési programban kapott volna szerepet.

A Raiffeisen május végén jelentette be, hogy új műveleti centrumát a magyar kormány és a nyíregyházi önkormányzat támogatásával Nyíregyházán alakítja ki; a nyírségi nagyvárost egy évig tartó elemzés után, számos külföldi és tíz magyar nagyváros közül választották ki.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, jelenleg is lobbiznak azért, hogy a Raiffeisen Austria egyéb cégeitől, így a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Raiffeisen Software Solution und Service GmbH.-tól és a bank bécsi szolgáltató cégétől is egységeket csábítsanak át Nyíregyházára.

A város vezetőivel együttműködünk abban, hogy ezek a cégek megtalálják a számításukat. Az IT-szolgáltató cég képviselői októberben már ellátogattak a szabolcsi megyeszékhelyre, a másikkal pedig jövő februárra tervezik a helyszíni tárgyalásokat - tette hozzá Martin Melkowitsch.

Tamás Péter, a Raiffeisen Bank kooperációs igazgatója az ülésen elmondta: a bank számára a legnehezebb feladat az iroda helyszínének kiválasztása, valamint a megfelelő munkaerő felkutatása és képzése volt. Az álláshelyekre egy hét alatt 1769-en jelentkeztek a megyei kormányhivatal munkaügyi központjánál, amely a jelentkezők szűrésében és kiválasztásában is segítséget nyújtott.

Jelenleg 84 jelentkező tart a munkába álláshoz szükséges elméleti és a Budapesten tartott gyakorlati képzéseknél, ők a szakmai gyakorlatot az új nyíregyházi központban töltik majd le - mondta Tamás Péter.

A május végi bejelentés szerint a magyar állam a munkahelyteremtéshez és a dolgozók képzéséhez ad támogatást a banknak, az összeg dolgozóként nem éri el az egymillió forintot. A pénzintézet nyolc hónapon át 70 százalékos mértékű bruttó bértámogatást is kap majd a dolgozók alkalmazásához, és a szokásos négy- helyett nyolchónapos továbbfoglalkoztatást vállalt. A bank a beruházás további ütemeiben, a tervek szerint három-négy év alatt hat-nyolcszáz embernek ad majd munkát.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk

Felsorakoztak a legjobb munkaadók: a LEGO, a Samsung és az Audi az élen

Egy helyet előrelépve tavalyi eredményéhez képest a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató. A második helyet a Samsung nyerte el, míg a bronzérem... Teljes cikk