Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

A Raiffeisen Bank marad Ukrajnában és a térségben is

A Raiffeisen Internationalt nem ijesztik meg az ukrajnai, oroszországi fejlemények, a pénzintézet folytatni kívánja működését a régióban, így Magyarországon is - nyilatkozta az osztrák bank vezető tőkepiaci és kelet-európai stratégája az alapblog.hu-nak.

Valentin Hofstätter a Concorde Alapkezelő Zrt. blog oldalán kifejtette: véleménye szerint két héten belül megszületik a megállapodás Ukrajna és a vezető nyugati hatalmak, illetve pénzügyi intézmények között 25-35 milliárd eurónyi gyorstámogatásról.

A külföldi pénzügyi injekció gazdasági élénkülést hozhat, ami javítja a Raiffeisen pozícióját is. A bécsi anyabank pedig felvállalja az áldozatot és e nehéz helyzetben feltőkésíti az ukrajnai leánybankját, hisz ezzel hozzájárulhat az általános üzleti helyzet feltámasztásához - tette hozzá.

A bankár beszélt arról is, hogy az osztrák pénzintézetek számára a kelet-európai pozíciók fenntartása szinte létkérdés. A térséggel kapcsolatban általában elmondta, hogy "ha nem kényszerítenek bennünket helyi kormányok a távozásra, ha nem államosítanak, akkor mi maradunk." Kijelentette, hogy a banknak nem áll szándékában Magyarországról sem kivonulni.

"Ilyesmi (...) addig nem következhet be, amíg béke van, és amíg a helyi kormányok - szó szerint - ki nem űznek bennünket" - mondta az alapblog.hu-nak adott interjújában Valentin Hofstätter.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter