kapubanner for mobile
Megjelent: 12 hónapja

A street food ételek trendi csomagolása

Az emberek imádják a street food ételeket, és az ételszállítás az utóbbi években ugrásszerűen növekedett. Míg régen csupán a hurka-kolbász, a lángos, a hamburger és a hot-dog volt az elérhető utcai ételkínálat hazánkban, addigra ma már a világ összes íze beköltözött hozzánk, és számtalan ország konyhai remekét kóstolhatjuk meg, bármerre is járunk.

hambi cosmic street food-

Ahhoz, hogy ezeket az ételeket el tudjuk fogyasztani, megfelelő csomagolásra van szükség és a csomagolóipar sem maradt ki ebből a fejlődésből. 

A klasszikus és az innovatív csomagolások

Az indepack.hu street food tálcái, hamburgertálcái ötvözik a tradíciót és az innovációt, ugyanis a hagyományos műanyag csomagolóanyagok mellett megannyi új és trendi csomagolást találhatunk köztük. Szükség is van erre, hiszen egyrészt a környezetvédelmi szempontok, másrészt pedig a divat igencsak meghatározza, hogy miből szeretjük elfogyasztani a street food ételeket.

A csomagolás majdnem ugyanolyan fontos, mint az étel!

Nem mindegy, hogy mibe csomagolunk? Nem bizony! A cél ugyanis az, hogy a vendégnek úgy adjuk át az ételt, hogy az gusztusos, étvágygerjesztő legyen, azonban a funkció is fontos. A csomagolás során ugyanis törekedni kell arra is, hogy a vásárlónak tiszta maradjon a keze

Ma az egyik legtrendibb csomagolóanyag a papír, és a tésztásdobozok, hamburgerdobozok már olyan technológiával készülnek, hogy ez a csomagolás egyáltalán nem ázik át. A papírt ugyanis egy vékony víz- és zsírálló réteggel vonják be, így vannak olyan papírtermékek, amelyek még levesek csomagolására is alkalmasak.

A street food csomagolások

A legkelendőbb street food étel kétségkívül a hamburger, valamint a sült krumpli. A hamburger ideális csomagolása a papírdoboz, ami nem nyomja össze az ételt, a helyben fogyasztott hamburgernek pedig a hamburgertálca a megfelelő csomagolás, melyet négyzet, de akár modern, trapéz formában is meg lehet vásárolni.

Ezek a termékek hullámkartonból készülnek, és javasolt őket logóztatni is. Érdemes tálcapapírt is használni, hiszen ez nem engedi elázni a tálcát a lecsöpögő zsír és szósz által.

Ha hagymakarikát, sült krumplit, minifánkot, palacsintát tálalsz, akkor ehhez a street food csónak remek választás, mivel ez alkalmas bármilyen darabos étel kitálalására. A street food csónak nem fog átázni, mivel PE réteg védi a papírt.

A sült krumplit, sült gesztenyét tasakba is teheted, ami kraft színű, lebomló alapanyagú és zsírzáró réteggel is rendelkezik. Praktikus az a változat, amin szósztartó is van.

A wrapnak, gyrosnak, pitának, snacknek a wrapos zacskó az ideális csomagolása. Nagyon vagány a bambuszcsónak, ami szintén egy környezetbarát street food csomagolás, és szinte bármilyen ételnek megfelelő, akár sült krumplit, minifánkot is rakhatsz bele.

A street food ételek nagyon népszerűek, és a modern és divatos csomagolásnak köszönhetően esztétikusan és környezetbarát módon is elfogyaszthatóak. Ezek a csomagolóanyagok nem szennyezik a környezetet, fenntarthatóak, védik a Földet, hiszen használat után környezetbarát módon lebomlanak.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek