Megjelent: 6 éve

A személyi jövedelemadótól a kiküldetésig - közép-európai adóváltozások

Ausztriában bevezették a "gazdasági munkáltató" fogalmát. Albániában 15 százalékra emelkedett a személyi jövedelemadó mértéke. Bulgáriában kedvezményt adnak az adóbevallást időben beadóknak. Csehországban és Lengyelországban már idén nőtt a több gyerek után járó adókedvezmény. Szerbiában a kiküldetéssel kapcsolatban van változás - áll a Világgazdaság cikkében.

images

Horváthné Szabó Beáta, a Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója cikkében kitekintett a közép-európai régió többi országának a hazaival több párhuzamot mutató szabályváltozásaira.

Ausztria

Az osztrákok tavaly nyáron vezették be a "gazdasági munkáltató" fogalmát. Az új osztrák rendelet szerint előfordulhat, hogy az a külföldi, fogadó társaság minősül munkáltatónak, amelynél a munkavállaló dolgozik. E szabály az Ausztriából másik országba távozó, és a munkavégzés céljából oda érkező munkavállalókra is vonatkozik. Az új megközelítés szerint - a korábbi gyakorlattal ellentétben - a munkavállalóknak már külhoni munkavégzésük első napjától adókötelezettsége lehet a fogadó országban, akkor is, ha ott tartózkodásuk a 183 napot nem haladja meg.

Ennek megfelelően az osztrák szabályozás az ilyen kiküldetéseket nézve adómentességre nyújt lehetőséget, amennyiben a fogadó országban adókötelezettség merül fel.

Albánia

A személyi jövedelemadó mértéke a korábbi 10 százalékról 15 százalékra emelkedett. A változás a munkaviszonyból származó jövedelmeket nem érinti.

Bulgária

Ha a bolgár adózó, tárgyévi adóbevallását az adóévet követő év március 31-ig elektronikusan benyújtja és adóját április 30-ig megfizeti, akkor kötelezettségből 5 százalék kedvezmény illeti meg.

Bulgáriában nőtt a szolgálati idő: nők esetében 35, míg férfiaknál 38 év az irányadó.

Csehország

Csehországban már 2015-től nőtt a több gyerek után járó adókedvezmény. Az ottani könnyítés a mindenkori minimálbér mértékéig a gyermekek óvodai költségei után is érvényesíthető.

Lengyelország

Többi között a lengyelek pontosították a munkavállalói juttatásokat. A magyar szabályozáshoz hasonlóan, ha a munkavállaló saját hozzájárulásával valós anyagi haszonban részesül, vagy nem terheli a tényleges költség, és amennyiben e költségek pontosan meghatározhatóak, úgy a juttatás adóköteles.

Lengyelországban is 20 százalékkal növekedett a harmadik gyerek után igénybe vehető adókedvezmény mértéke. Ezenfelül – hasonlóan a magyar szabályokhoz –, ha a magánszemély magasabb kedvezményre jogosult, mint az adott évi adókötelezettsége, a fennmaradó részt az egyéni járulékok mértékéig tudja érvényesíteni.

Szerbia

Déli szomszédunknál bevezettek egy új, a kiküldött munkavállalókra vonatkozó adórezsimet, illetve meghatározták azokat a speciális eseteket, amikor nem szükséges a munkavállalási engedély egy rövidtávú kiküldött számára. A módosítások leginkább a Szerbiába érkező kiküldött munkavállalókat érintik, nekik immár kötelező a munkavállalási engedélyt beszerezni.

Világgazdaság
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter