Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

A tanárok fele felmondana Nagy-Britanniában

Egy felmérés szerint a tanárok 53 százaléka fontolgatja a felmondást Nagy-Britanniában a következő két évben, elsősorban a rájuk háruló terhelés és a munka-magánélet egyensúlyának problémája miatt, írja a BBC.

A tanárok szakszervezetének felmérése szerint 61 százalék a túlzott terhelés miatt, 57 százalék pedig a munka-magánélet kiegyensúlyozásának érdekében mondana fel.

Valamint úgy érzik a megkérdezett tanárok, hogy az elmúlt öt évben sokat romlott a morál a brit iskolákban. Bár az oktatási minisztérium megígérte, hogy foglalkozni fog a munkaterhek csökkentésének problémájával, ezt azonban az érintettek nem találták kellően hatékonynak. Miközben úgy számolnak, hogy a következő évtizedben 1 millió fővel több tanuló fog belépni a rendszerbe.

A pedagógus szakszervezetek pedig figyelmeztettek, hogy komoly nehézségekbe ütközik a toborzás a pályára, illetve az ott dolgozók megtartása, bár a kormány szerint az 1 százalékos betöltetlen állások aránya nem változott, a legtöbb tanár öt évnél tovább dolgozik a szakmában, sőt a minisztérium adatai szerint egyre többen térnek vissza a pályára.

BBC
Follow hrportal_hu on Twitter