Megjelent: 8 hónapja

Ahogy idősödsz, változik a szervezeted is - ha odafigyelsz rá, sokat segíthetsz magadon

Ahány korosztály, annyiféle eltérő egészségügyi és testi-szellemi szükséglet. Egy tizenévesnek nem teljesen ugyanazokra a vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége, mint egy negyvenévesnek, és igaz ez az ötven feletti korosztályra is. De miért?

body select idős-

Testünk és szervezetünk folyamatosan változik, az egészséges életmóddal támogathatjuk ebben a változásban, de van, hogy ez nem mindig elég. A BodySelectnél kapható multivitaminok, étrendkiegészítők, fehérjeporok plusz támogatást nyújthatnak, főleg az ötven feletti korosztálynak. Lássuk, mit érdemes tudni a szervezet szükségleteiről bizonyos kor felett.

A szervezet szükségletei

Testünket a bevitt táplálék üzemelteti, azonban az, hogy mennyi “üzemanyagra” és energiára van szükségünk, életkortól és fizikai aktivitásunktól is függ. Idősebb korunkban már kevésbé vagyunk energikusak, viszont ekkor is elengedhetetlenek bizonyos tápanyagok, vitaminok. Ezeket általában multivitaminok segítségével érdemes bejuttatni a szervezetbe, kiemelten fontos például a B12-vitamin és a C-vitamin, előbbi az energia-anyagcseréért felelős, utóbbi az immunrendszer egészségét támogatja.

A Senior line Multivitamin 50+ kapszula kifejezetten az idősebb korosztály igényeinek megfelelően lett kifejlesztve.

Az öregedés elkerülhetetlen

Az öregedést - bár sokan szeretnék, sajnos - senki sem kerülheti el, mivel ez egy természetes biológiai folyamat. 25-30 éves kortól kezdve lassacskán elkezd az ember külsején megmutatkozni, halvány ráncok és kevésbé feszes bőr képében.

Majd aztán, ahogy telnek az évtizedek, a belsőnkön is “meglátszik” ez a folyamat, a szervezet már lassabban regenerálódik, csökken az állóképességünk, az izmaink frissessége. Az ízületek már nem annyira rugalmasak, lassulni kezd a gondolkodás, érzékszerveink is gyengébben teljesítenek.

Ennek oka, hogy a szervezetünk összetétele is változik, ebből kifolyólag pedig annak igényeire nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hogy elkerüljük a betegségeket.

A megoldás

Változtani kell az addig megszokott és bevált módszereken, mozgásformákon és étrendkiegészítőkön, mert ahelyett, hogy segítenék a szervezetet, hátrányt okozhatnak a számára.

  • Válassz szenior multivitaminokat, melyek minden szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a korosztályodnak megfelelően (pl. kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént, B12- és C-vitamint is).
  • A megterhelő edzés helyett sétálj, vagy végezz olyan mozgásformát, mely kevésbé terheli az ízületeket.
  • Járj rendszeres kivizsgálásra, és ezek alapján állítsd össze az étrendedet.

Ha ezeket megfogadod, és odafigyelsz magadra, az idősödés folyamata nem lesz más, mint egy kellemetlenség, de ugyanúgy élvezni fogod az életet, és teljesíthetsz majd annak minden területén. Aggodalomra semmi okod!

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyre inkább nőhet az érdeklődés a mentális egészségügyi támogatások iránt

A felmérésben megkérdezett munkaadók több mint fele azt mondta, hogy a következő évben valószínűleg növelni fogja a munkavállalók mentális... Teljes cikk

Emelkedik az állami víziközmű társaságoknál dolgozók bére

A munkavállalók alapbérét két lépcsőben fejleszti a társaság. Teljes cikk

Mi Hazánk: megbecsülést a biztonsági őröknek

A párt szorgalmazza, hogy a biztonsági őrök is kaphassanak béren kívüli juttatást és munkába járási támogatást. Teljes cikk