Megjelent: 9 éve

Alapos megfontolásra figyelmeztet az MSZP nyugdíjpénztár ügyben

Az MSZP azt javasolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy jól fontolják meg, hogyan döntenek. A párt országos jogsegélyszolgálatot működtet, amely személyre szabottan tud segíteni az érdeklődőknek - írja a Népszabadság.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője szerint azért kell megfontolni a döntést, mert nem mindegy, hogy valaki mennyi ideje gyűjti a megtakarításait, ez mekkora összeg, és mennyi ideje van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig. Kérdésre válaszolva elmondta: Kormos Kata kitért arra: sok múlik az Alkotmánybíróság (Ab)döntésén is. Szerinte alkotmányossági aggályokat vet fel, hogy az a pénztártag, aki a maradás mellett dönt, elveszíti az állami nyugdíjjogosultságát, illetve az is, hogy a maradóknak kell nyilatkozniuk a döntésükről. A szóvivő azt mondta, nem lehet megjósolni az Ab döntését, de bíznak benne, hogy a testület átérzi a felelősségét.

"A pillanatnyi szabályok szerint senkinek sem éri meg, hogy magán-nyugdíjpénztári tag maradjon" - mondja el a Népszabadságnak Párniczky Tibor, a hazai kétpilléres nyugdíjszisztéma egyik kidolgozója. A tőkefedezeti pillér felszámolása ugyanakkor a nyugdíjakat jóval kiszolgáltatottabbá teszi a mindenkori költségvetési kényszereknek. Így az ő tanácsa azoknak, akik idős korukbansem akarnak elszegényedni: az önkéntes előtakarékosság, még akkor is, ha jövő évtől az ehhez adott adókedvezmény csökken.

Népszabadság/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter