Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 10 éve

Állásbörze 45 év felettieknek

Hátrányban vannak a 45 év felettiek a munkaerőpiacon, erről tanúskodik az alacsony foglalkoztatásuk is. Ám egyre több cég belátja, hogy szükség van tapasztalt szakemberekre is. Éppen ezért szervez kizárólag nekik állásbörzét a Ferencvárosi Művelődési Központ, a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ, és a Szenior Foglalkoztatási Szövetség 2009. március 5-én, csütörtökön 10-15 óráig.

images

A szeniorok számára gyakran bezárul a munkaerőpiac: ha elvesztik az állásukat, akkor a különböző programok, átképzések ellenére is csak nehezen tudnak elhelyezkdeni. Ráadásul egy felmérés szerint Kelet-Európa lakossága egyre fogy, elöregedik. Éppen ezért szervez kizárólag nekik állásbörzét a Ferencvárosi Művelődési Központ, a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ, és a Szenior Foglalkoztatási Szövetség
2009. március 5-én, csütörtökön 10-15 óráig Ferencvárosi Művelődési Központban.

Az országban ez az első 45 év felettieket megcélzó állásbörze. Az ötlet a tavaly szeptemberben elindult Senior Álláskereső Klubból nőtt ki, amely az idősebb munkanélkülieknek segít munkát találni tárgyi esközökkel és tanácsadással - tudta meg a Figyelőnet Káliné Martini Katalin főszervezőtől. Az eseményen 15 kiállító vesz részt, amely a szervezők szerint a jelenlegi válságos helyzetben igen jó arány. A kiállítók fizikai és szellemi munkát is ajánlanak a korosztálynak: takarítókat, hegesztőket, mérnököket, illetve pénzügyi tanácsadókat keresnek, de több munkaközvetítő cég is fantáziát látott a rendezvényben.

Az érdeklődők nemcsak pályaorientációs tanácsadásban részesülhetnek, hanem végigikísérhetik a munkáltatók bemutatkozását, kiállítását, sőt egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek. A tanácsadók azt javasolják, hogy minden érdeklődő hozzon magával önéletrajzot.

Helyszín: Budapest, IX. ker., Haller u. 27. (Megközelíthető a Nagyvárad tértől.)

További információ:

06-1/ 216-1300 vagy 06-1/ 476-3410

www.ferencvarosimuvkp.hu

Szenior Foglalkoztatási Szövetség 45 év felettiek foglalkoztatásának segítésére alakult. A szövetség célja, hogy a munkakultúrában nagy tapasztalattal rendelkező és dolgozni akaró 45 éven felülieket segítsék az elhelyezkedésben.

ÁFSZ/Figyelőnet
Follow hrportal_hu on Twitter