Megjelent: 9 éve

Állásinterjú: vigyázzunk a hobbira vonatkozó kérdésekkkel!

Az új "divat" szerint a fejvadászok vagy HR-szakemberek szívesebben tesznek fel állásinterjú olyan kérdéseket, amelyek a hobbi, a szabadidő hasznos eltöltéséből vonnak le következtetéseket - írja a Világgazdaság.

images

images

Leggyakoribb kérdések: Milyen gyakran olvas?, Milyen könyvet olvasott utoljára?, Milyen gyakran jár moziba, színházba?, Mit nézett meg utoljára a moziban/színházban? A válaszok a jelölt habitusáról, aktivitásáról, családi állapotáról, baráti köréről, egy-egy program, tevékenység iránti elkötelezettségéről egyaránt árulkodnak.

Fejvadászok szerint az extrém sportokat kedvelők -– akik ebből kifolyólag feltételezhetően szeretik a kihívásokat, -– leginkább az induló vagy nehéz helyzetben levő cégnél válhatnak be. A személyes jellegű, szabadidőre vonatkozó kérdések azt is kideríthetik, csapatjátékos vagy inkább magányos farkas típusú emberrel állunk szemben.

A hobbiból leginkább az derül ki, van-e olyan része a pályázó életének, amikor lazíthat, amikor és ahol a napi stressz leküzdhető -– hívta fel a figyelmet Tamás Evelyn karrier-tanácsadó. Ez nagyon fontos, főleg ha valaki nehéz szellemi munkát végez, napi akár 10-12 órában -– ekkor kimondottan kell a kikapcsolódás. Épp ezért általában "nyerő" hobbinak tartják a fejvadászok a kertészkedést, a borászkodást és a természet közeli szabadidős tevékenységeket.

Bár a hobbira vonatkozó kérdések ártatlannak tűnnek, mégis ezek megválaszolásakor lehet legkönnyebben lebuktatni azt a válaszadót, aki hazudik -– állítja Tamás Evelyn.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter