kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Állások a sportfogadásban - Így kereshetsz pénzt fogadás nélkül!

Ha kevesen is, de akadnak olyanok, akik hivatásszerűen űzik az online sportfogadást és ez az egyetlen vagy legfőbb bevételi forrásuk. De nem csak számukra jelentenek megélhetést a sportfogadás oldalak, hiszen ezek a platformok is munkaerőt igényelnek. De vajon kiket keresnek ezek az oldalak, mire lehet jó az informatikai tudás ebben a szektorban és mivel foglalkoznak az oddszmesterek? Lássuk, hogy az álláshirdetések szerint milyen szakemberekre lehet szükség az online sportfogadás területén!

Webfejlesztő

Számtalan sportfogadó oldal üzemel az online térben. Felhasználói oldalról az egyik legfontosabb elvárás a biztonság és a kezelhetőség, hiszen egy rosszul megszerkesztett weboldal vagy alkalmazás miatt akár súlyos pénzeket is bukhat a fogadó. Elég, ha az oldal nem frissül időben vagy nem rögzít egy fogadást, a felhasználó valószínűleg másik fogadóoldalt választ majd. Kijelenthetjük tehát, hogy tapasztalt, megbízható webfejlesztőre a sportfogadó weboldalaknak is szüksége van. 

Biztonsági rendszermérnök

Ahogy az előző pontban említettük, az online sportfogadás területén elengedhetetlenül fontos szempont a biztonság, hiszen egy adathalász kísérlettel akár a fogadó kártyaadatai is rossz kezekbe kerülhetnek. Abban, hogy ez ne történhessen meg, nagy szerepük lehet az biztonsági rendszermérnököknek. Feladataik közé tartozik többek közt az IT biztonsági rendszerek üzemeltetésének támogatása és a végfelhasználók támogatása. Az állásajánlatokat böngészve találunk is olyan fogadóoldalt, ami IT biztonsági rendszermérnököt keres, és egyedülállóan magas cafeteriát kínál leendő alkalmazottjának.

Marketinges

Aki rendelkezik releváns szakmai tapasztalattal a sportmarketing területén, jó eséllyel az online sportfogadás területén is kamatoztathatja a tudását. Sportmarketing osztályvezetőként feladata lehet az adott oldal sportmarketing stratégiájának meghatározása és rendszerben történő végrehajtása, a sportfogadási termékek koncepciójának kidolgozása, a kampánymenedzsment vagy a vállalat arculati irányainak meghatározása.

Oddszmester

Létezik olyan, különleges szakma is a sportfogadáson belül, amihez nem szükséges szakirányú végzettség, cserébe nem is egyszerű bekerülni. Az oddsmestereknek azt kell megtippelniük, hogy a fogadók milyen eredményre számítanak egy adott sporteseményen. Ezt természetesen nem hasraütés-szerűen teszik: mindent tudniuk kell az adott mérkőzéssel kapcsolatban, rengeteg statisztikát, hírfolyamot kell figyelemmel kísérniük. Az oddszmesteren belül is többféle munkakör létezik, a traderek például azt követik, hogy az adott mérkőzésre honnan és milyen összegű fogadások érkeznek, és ők mozgatják az oddszokat is. Mint az egyik fogadóoldal oddszmestere elárulta, ebbe a szakmába csak „kihalásos alapon” lehet bejutni, és húsz év alatt csak egy ember hagyta el a pályát.

Közösségi média menedzser

Szinte nincs olyan terület, ahol ne lenne fontos a közösségi médiában való tudatos jelenlét, ez alól a sportfogadó oldalak sem kivételek. A közösségi média menedzser legfontosabb feladata, hogy felépítse az adott márkát az online térben és megtalálja a célközönséget, figyelje annak aktivitását., emellett nagy szerepet kap a visszajelzések, riportok elemzése is.

Ügyfélszolgálati munkatárs

Ha megnézzük a nagy sportfogadó oldalak álláshirdetéseit, láthatjuk, hogy sok weboldal keres ügyfélszolgálati munkatársat. Az ő feladata a sportfogadással kapcsolatos problémák kezelése, a szolgáltatással kapcsolatos hibák jelzése a műszaki munkatársaknak, ezen felül figyelniük kell a felhasználók esetleges gyanús viselkedését is. Ehhez a pozícióhoz iskolai végzettséget többnyire nem kérnek a cégek, azonban a releváns szakmai tapasztalat és a sportban való jártasság elvárás.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek