Megjelent: 4 éve

Annyira kiakadtak a dolgozók, hogy még a HR-igazgató ingét is letépték

Félbeszakadt hétfőn az Air France üzemi tanácsának ülése, miután több száz dolgozó tört be a terembe és inzultálta a cég jelenlévő vezetőit. Az incidensben heten megsérültek, köztük egy ember súlyosan - közölte a vezetőség.

Az Air France dolgozói azért vannak ennyire felháborodva, mert elbocsátanak 2900 munkavállalót (a 93 ezerből) a cégtől, mivel a múlt héten a pilóták nem fogadták el, hogy ugyanazért a fizetésért évi 100 órával többet repüljenek.

Xavier Broseta, az Air France emberi erőforrás igazgatója letépett inggel menekült a dühös tömeg elől. A vezérigazgató, Frederic Gagey is arra kényszerült, hogy elmeneküljön.
A dolgozók Alexandre de Juniac, az Air-KLM elnök-vezérigazgatója és Frédéric Gagey, az Air France vezetője lemondását követelték.

A vezetőség a fizikai erőszak miatt feljelentést kíván tenni, az egyeztetést elnapolták.

A Japánban tartózkodó Manuel Valls miniszterelnök "felháborodott az elfogadhatatlan erőszak" miatt. "A vállalat helyzete nagyon nehéz, de semmi nem igazolhat ilyen felfordulást" - hangsúlyozta a kormányfő.

2012 és 2014 között már 5500 munkahelyet szüntetett meg a légitársaság, s a következő két évben ismét 2900 állás felszámolására készül: 300 pilóta, 900 légikísérő, a földi személyzetnél pedig 1700 ember állása szűnhet meg. Most először tényleges elbocsátások is lehetnek, korábban csak az önkéntesen távozók és a nyugdíjba vonulók munkahelyeit szüntették meg.


AFP/Le Figaro/Telegraph/Thelocal.fr/444.hu/MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk