Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Annyira kiakadtak a dolgozók, hogy még a HR-igazgató ingét is letépték

Félbeszakadt hétfőn az Air France üzemi tanácsának ülése, miután több száz dolgozó tört be a terembe és inzultálta a cég jelenlévő vezetőit. Az incidensben heten megsérültek, köztük egy ember súlyosan - közölte a vezetőség.

Az Air France dolgozói azért vannak ennyire felháborodva, mert elbocsátanak 2900 munkavállalót (a 93 ezerből) a cégtől, mivel a múlt héten a pilóták nem fogadták el, hogy ugyanazért a fizetésért évi 100 órával többet repüljenek.

Xavier Broseta, az Air France emberi erőforrás igazgatója letépett inggel menekült a dühös tömeg elől. A vezérigazgató, Frederic Gagey is arra kényszerült, hogy elmeneküljön.
A dolgozók Alexandre de Juniac, az Air-KLM elnök-vezérigazgatója és Frédéric Gagey, az Air France vezetője lemondását követelték.

A vezetőség a fizikai erőszak miatt feljelentést kíván tenni, az egyeztetést elnapolták.

A Japánban tartózkodó Manuel Valls miniszterelnök "felháborodott az elfogadhatatlan erőszak" miatt. "A vállalat helyzete nagyon nehéz, de semmi nem igazolhat ilyen felfordulást" - hangsúlyozta a kormányfő.

2012 és 2014 között már 5500 munkahelyet szüntetett meg a légitársaság, s a következő két évben ismét 2900 állás felszámolására készül: 300 pilóta, 900 légikísérő, a földi személyzetnél pedig 1700 ember állása szűnhet meg. Most először tényleges elbocsátások is lehetnek, korábban csak az önkéntesen távozók és a nyugdíjba vonulók munkahelyeit szüntették meg.


AFP/Le Figaro/Telegraph/Thelocal.fr/444.hu/MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk