Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 14 éve

Az ígértnél jóval nagyobb jutalmakat fizetett ki az ÁPV Rt. a reptér-privatizációért

Összesen 291 millió forintnyi jutalmat fizetett ki az ÁPV Rt. a Budapest Airport Rt. privatizációjáért - írta a privatizációs ügynökség a Magyar Nemzethez eljuttatott válaszlevelében, mellyel a lap azon értesüléseire reagált, hogy a BA Rt.-nél 275 millió forintot, az ÁPV Rt.-nél pedig 16 millió forintot osztottak szét a Ferihegyi repülőtér eladásáért.

Az összeg többszöröse annak, amiről Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgatója a privatizációs szerződés aláírása után decemberben tájékoztatást adott - jelezte a lap. A vezérigazgató ekkor ugyanis még csak 125 milliós jutalmat helyezett kilátásba 25 személy részére.

Az ÁPV Rt. nem tért ki arra, hogy milyen formán osztotta szét az összeget, a lap azonban úgy tudja, hogy Hárskuti János, a BA Rt. volt vezérigazgatója rekordösszegű, több tíz millió forintos jutalomban részesült. Ezt a pénzt Oravecz Péter, az ÁPV Rt. szóvivője a magánosítás során felmerült "nagyon sok pluszfeladattal" indokolta.

A lap ugyanakkor rámutat arra, hogy a mostani tájékoztatás szerint a prémium meghatározására a pályázatok értékelése előtt került sor, vagyis a jutalom összege már a privatizációs szerződés decemberi aláírásakor ismert volt.
Follow hrportal_hu on Twitter