Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

"Az Új Széchenyi Terv alkalmas a kilábalás megalapozására"

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) megfogalmazott gazdaságfejlesztési irányok alkalmasak a kilábalás megalapozására, Magyarország új fejlődési pályára állítására.

images

A munkaadói szervezet MTI-hez eljuttatott keddi közleményében hangsúlyozta, hogy a tervben kiemelt hangsúlyt kap a foglalkoztatás növelése és a vállalkozásbarát gazdasági környezet megteremtése.

Az MGYOSZ támogat minden olyan intézkedést, amely az általános európai törekvésekkel összhangban lehetővé teszi új munkahelyek létrehozását, a jelenlegi rendkívül alacsony foglalkoztatottsági ráta növelését.

Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, aki az európai munkaadói szervezet, a BUSINESSEUROPE alelnöke is a közleményben üdvözölte az Új Széchenyi Terv egyszerűbb szabályozását, és reményét fejezte ki, hogy a meghirdetett támogatások legnagyobb hányada eljut a magyar kis- és középvállalkozásokhoz.

A munkaadói szövetség felhívta a döntéshozók figyelmét arra, hogy a gazdasági növekedés hosszú távú megalapozása érdekében nemcsak a beruházások, hanem a piacteremtés megfelelő támogatása is kiemelt jelentőséggel bír.

Az MGYOSZ javasolja az állami garancia rendszer kiterjesztését, annak érdekében, hogy ezzel javuljon a pályázó kis- és középvállalkozások finanszírozhatósága és hitelképessége.

Pénteken mutatták be a magyar gazdaságpolitika kiemelt céljait segítő Új Széchenyi Tervet. A gazdasági növekedés ütemének növelését, az államadósság GDP-hez mért szintjének csökkentését, a foglalkoztatás jelentős bővítését célzó program 2011-2014 között 7.000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházás rátáját.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk