Megjelent: 13 éve

Befagyasztják jövőre a központi béreket

A kormány elfogadta a jövő évi költségvetés főbb kereteit, az erről szóló dokumentumot a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön teszi közzé a tárca honlapján - közölte Pichler Ferenc, a PM szóvivője.

A Reuters által megszerzett egyik pénzügyminisztériumi dokumentum szerint a jövő évi költségvetés 3,5 százalékos átlagos inflációra alapoz, és a minisztériumoknak több éves költségvetési tervet kell készíteniük 2009-től.

A PM jövő évi költségvetési tervirányzata szerint tartalékokat kell képezniük, hogy megakadályozzák a túlköltekezést és 2008-ban nem lesz központi béremelés a minisztériumokban. A dokumentum nem tartalmaz gazdaságnövekedési előrejelzést, csak annyit jegyez meg, hogy élénkül a gazdaság, és 2009-től 4 százalék feletti lesz az éves növekedési ütem.

A PM azt tervezi, hogy több évre szóló költségvetési tervet léptet életbe 2009-től, aminek a keretében a kormány célszámokat tesz közzé a 2010-2012 közötti évekre.

Veres János pénzügyminiszter a csütörtöki Napkeltében elmondta: jövőre a jövedelmek szinten tartása lesz a cél, reálbércsökkenéssel nem számolnak - olvasható a Világgazdaság Online oldalán.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter