Megjelent: 12 éve

Befagyasztják jövőre a központi béreket

A kormány elfogadta a jövő évi költségvetés főbb kereteit, az erről szóló dokumentumot a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön teszi közzé a tárca honlapján - közölte Pichler Ferenc, a PM szóvivője.

A Reuters által megszerzett egyik pénzügyminisztériumi dokumentum szerint a jövő évi költségvetés 3,5 százalékos átlagos inflációra alapoz, és a minisztériumoknak több éves költségvetési tervet kell készíteniük 2009-től.

A PM jövő évi költségvetési tervirányzata szerint tartalékokat kell képezniük, hogy megakadályozzák a túlköltekezést és 2008-ban nem lesz központi béremelés a minisztériumokban. A dokumentum nem tartalmaz gazdaságnövekedési előrejelzést, csak annyit jegyez meg, hogy élénkül a gazdaság, és 2009-től 4 százalék feletti lesz az éves növekedési ütem.

A PM azt tervezi, hogy több évre szóló költségvetési tervet léptet életbe 2009-től, aminek a keretében a kormány célszámokat tesz közzé a 2010-2012 közötti évekre.

Veres János pénzügyminiszter a csütörtöki Napkeltében elmondta: jövőre a jövedelmek szinten tartása lesz a cél, reálbércsökkenéssel nem számolnak - olvasható a Világgazdaság Online oldalán.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter