Megjelent: 7 éve

Béremelés vagy elbocsátás - mit hoz 2013?

A legnagyobb hazai munkáltatók közül a MOL és a Magyar Telekom is bejelentette egy héten belül, hogy jelentős létszámleépítésre készül. A kormányzat az IMF tárgyalások kapcsán ugyancsak elbocsátásokat harangozott be a köszférában.

images

Ez csak a jéghegy csúcsa vagy további elbocsátások várhatóak, miközben másutt létszámot bővítenek? Többek között ezt is vizsgálja a FIZETÉSEMELÉS 2013 című kutatás - számolt be Dara Péter szakértő, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója. A Simconsulttal együttműködésben készített országos online villámfelmérés ezúttal is a munkáltatók béremelési és juttatási terveit vizsgálja a jövő évet illetően.

A mindössze két hetes adatfelvételi időszakban az ország minden részéből érkeznek a résztvevők, a hazai és a külföldi tulajdonú kis- és nagyvállalati szegmensből, illetve a közszférából egyaránt. A válaszokból eddig heterogén kép bontakozott ki, melyről az Amcham, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, a Menedzserek Országos Szövetsége és a Joint Venture Szövetség által is támogatott felmérés résztvevői október 17-én a térítésmentes országos tanulmányból részletesen értesülhetnek.

Az már kiderült az eddigi részeredményekből, hogy ezúttal is lesznek, akik a bércsökkentés eszközéhez kénytelenek nyúlni.

Hogy tervezenek-e béremelést és mennyit, avagy mit tesznek a juttatási rendszerükkel a hazai cégek az elvárt béremelés, a gyökeresen átalakult béren kívüli juttatási lehetőségek és a bérkompenzáció kapcsán sok helyütt alapjaiban felforgatott bérezési és ösztönzési rendszer tekintetében, az rövidesen kiderül.

Az október 5-ig tartó kutatásba még itt lehet bekapcsolódni: a FIZETÉSEMELÉS 2013
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter