Megjelent: 13 éve

Csődben a finn ital-nagykereskedelmi cég

Felszámolják a hazai piac egyik legszélesebb minőségi szeszesital-kínálatot nyújtó ital-nagykereskedelmi cégét, a Finn Kereskedelmi Kft.-t - értesült a Népszabadság.

A több mint 100 millió forint adósságot felhalmozó társaság Baár János ügyvezető igazgató szerint a hibás banki finanszírozás miatt került súlyos helyzetbe: a hitelintézetek nagyon lassan, esetenként 2-3 hónap alatt döntöttek a cég által igényelt kölcsönök folyósításáról. A pénzhiány miatt vesztette el beszállítóit a cég, ami idővel a forgalom visszaeséséhez vezetett.

Az ital-nagykereskedelmi társaság korábban 110 alkalmazottal, több mint ötmilliárd forintos forgalmat ért el, és az ötezer italfajta mellett 1200-féle dohányterméket is forgalmazott. A közel 50 millió forint jegyzett tőkéjű Finn Kft.-nek telephelyei, közel kétezer négyzetméteres raktárbázisa, gépjárművei és megmaradt árukészlete értékesíthető - nyilatkozta Vollay Ferenc felszámoló biztos.

Népszabadság, Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter