kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Díjazták a Hantech gépgyártót és az Aximit Pro-t

Átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért júliusi elismeréseit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten; a hónap beruházója a Czigle-Flamingó Hotel Kft., a hónap kis- és középvállalkozása a Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt., a hónap induló vállalkozása az Aximit Pro Kft. lett.

A nemzetgazdasági miniszter beszédében hangsúlyozta, a díjat egy évvel ezelőtt azért indították, hogy elismerjék azoknak a vállalkozásoknak a munkáját, amelyek teljesítménye figyelemre méltó, másrészt szerették volna ráirányítani a figyelmet azokra, akik a magyar gazdaság sikereit érik el.

Varga Mihály kiemelte azt is, hogy az elmúlt időszakban egyre jobb hangulatú díjátadókat tudtak tartani, a magyar gazdaság olyan pályára került, amely egyre inkább támogató, segítő hátteret adott ezeknek a vállalkozásoknak.

A miniszter felidézte, hogy a tavalyi év második felétől a magyar gazdaság egyértelműen növekedő pályán van, miközben sikerült az egyensúlyt megőrizni.

Az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, csökkentették az államadósság szintjét, a deficit mértékét 3 százalék alá szorították, eközben a növekedés is egyre nagyobb lendületet kapott – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette azt is, biztos abban, hogy mindez segítette ezeket a vállalkozásokat, mert gazdasági recesszióban, visszaeső környezetben sokkal nehezebb jó teljesítményt elérni.

A makrogazdasági mutatókról szólva felidézte, hogy a gazdaság növekedése 3,9 százalék volt a második negyedévben. Ezzel az Európai Unió tagországai közül Magyarország érte el a legnagyobb növekedést – emelte ki.

Az inflációt, a folyó fizetési mérleget és a pénzügyi egyensúlyt tekintve kedvező pályán van az ország, és a legfrissebb adatok szerint júniusban a versenyszférában 55 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A díjazottakat értékelve a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a hónap kis- és középvállalkozása kategóriában a mezőgazdasági gépeket és gépalkatrészeket gyártó Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt. kapja a júliusi elismerést. A Csornán működő vállalkozást 1999-ben vették tulajdonba magyar befektetők, és az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseivel elérték, hogy a cég több termékével is piacvezető a világon. A Rába-közi térség legnagyobb gazdasági társasága jelenleg 200 embernek ad munkát, emellett a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy 40 szakmunkástanuló náluk szerezze meg képesítését.

A hónap induló vállalkozása kategóriában az Aximit Pro Kft. kapja a kitüntetést. A céget mesterséges intelligenciával ellátott környezeti zajfigyelő rendszer kifejlesztésére hozták létre. Az új technológia egyebek mellett biztonságtechnikai, közlekedésfelügyeleti és gépdiagnosztikai területen alkalmazható. A termék kidolgozása a budapesti műszaki egyetemen doktori kutatásként indult – emelte ki a miniszter.

A hónap beruházója a "Hotel Füred" projekttel a Czigle-Flamingó Hotel Kft. lett. A cég tipikus családi vállalkozásból nőtte ki magát, teljes egészében hazai, családi tulajdonban van. A Flamingó Hotel sikerére alapozva tavaly megvásárolták a korábbi Füred Hotel üresen álló épületét. A létesítmény csaknem 4 milliárd forintból újul meg, emellett 2,5 milliárd forintos beruházással két apartmanházat építenek. Az új szálloda megvalósítását a kormány is támogatja 1,6 milliárd forinttal – mondta el Varga Mihály, hozzátéve, hogy a hotel újabb száz embernek ad majd munkát.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Méltatlan elbocsátás zajlik a Teslánál: többen a biztonságiaktól tudták meg, hogy felmondtak nekik

Egyes gyári alkalmazottak csak akkor vették észre, hogy elbocsátották őket, amikor nem működött a belépőkártyájuk és a biztonsági őrök... Teljes cikk

A vendégmunkások nem létező jogai, avagy mire mutat rá az Autoliv-gyárban folyó sztrájk?

A sopronkövesdi Autoliv-gyárban folyó sztrájk arra is felhívja a figyelmet, hogy a főleg kölcsönzött státuszban foglalkoztatott vendégmunkások... Teljes cikk

Robotok fogják gyártani a betoncserepeket a Hejőpapin épülő gyárban

Nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó üzemet épít a Wienerberger. Hejőpapin egy 7300 m2 alapterületű csarnok, ipar 4.0... Teljes cikk