Megjelent: 12 éve

Diós Edit, a Fővárosi Vízművek humánpolitikai igazgatója

Diós Edit 1988 és 1993 között a szegedi József Attila Tudományegyetemre járt német-történelem szakra. Tanulmányait a Budapesti Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán folytatta, melynek eredményeként 1997-ben vehette át közgazdász oklevelét. 2001 és 2005 között újabb megmérettetésre adta fejét, ezúttal a humán menedzsment szakmát tanulta ki a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Budapesti Vezetőképző Központjában.

Karrierútja is ilyen színesen, tartalmasan alakult. Pályáját német tanárként kezdte a szegedi ILS Nyelviskolában 1993-ban. Egy év nyelvoktatás után a szegedi Tömörkényi István Kéttannyelvű Gimnáziumhoz szegődött, ahol német nyelven oktatta a történelmet 1994 és 1997 között. Pályáját a versenyszférában folytatta: a HypoVereinsbanknál olyan pozíciókat töltött be 1998-tól az ezredfordulóig, mint az ügyfélreferensek csoportasszisztense, központi fiókvezető asszisztense, majd két évig a személyzetfejlesztési osztály munkatársaként tevékenykedett.

Diós Edit 2000-ben igazolt át a Volksbankhoz humánpolitikai vezetőnek. A szakember a Fővárosi Vízművekhez 2003-ban került, ahol néhány hónapig a személyzetfejlesztési osztályt vezette, ezt követően nevezték ki humánpolitikai igazgatóvá.

- A német nyelvtanári múltamból adódóan először német kultúrájú vállalatoknál dolgoztam, mint a német HypoVereinsbank és az osztrák Volksbank. A vízműves váltásának az egyik fő motivációja, hogy a német mellett más munkakultúrát is meg akartam ismerni. A Fővárosi Vízművekben pedig erre alkalmam nyílt, hiszen a privatizáció következtében a vállalat vezetéséért a német RWE Aqua mellett a másik szakmai befektető a francia SUEZ Environnement cég felel - fejtette ki karrierváltásainak hátterét a HR szakember.

E hosszú és tartalmas karrierút mellett Diós Edit kuratóriumi tag a "Víz az élet" Alapítványban, és elnöke a Pilisvörösvári Vízművek felügyelő bizottságának.

A HR szakember - német tanárhoz híven - németül felsőfokon, angolul pedig középfokon beszél.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter