Megjelent: 6 éve

Egész évben zajlik a toborzás a gyakornoki programba

images

A Telekom - T-Systems Gyakornoki Program az aktív, nappali hallgatói jogviszonnyal rendelkező, diákok jelentkezését várja, akik BSc vagy BA, vagy MSc és MA szintű oktatásban vesznek részt. Az ország egyik legismertebb és legkeresettebb gyakornoki programjában így már mintegy ötszáz fiatal vesz részt egy időben - olvasható a cég sajtóanyagában.

Azzal, hogy a vállalatcsoporton belül egységesítették a gyakornoki programot, a hallgatók még többféle területen próbálhatják ki magukat, és újabb, hosszabb távú tapasztalatszerzési és pénzkereseti lehetőségek nyíltnak meg előttük. - A Telekom - T-Systems Gyakornoki Programba azokat a fiatalokat és leendő kollégáinkat keressük, akik azon felül, amit az iskolában elsajátítottak, kreatív, egyedi gondolkodásukkal, egyéniségükkel, attitűdjükkel is hozzá tudnak járulni a cég sikereihez. Ezek az emberek teszik kiemelkedővé a Telekom és a T-Systems közösségét - mondta Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes.

A korábbi gyakorlattal ellentétben, nemcsak félévente, hanem egész éven át, folyamatosan lehet jelentkezni a Telekom Csoporthoz gyakornoknak.
A diákok két módon pályázhatnak; egyrészt, ahogy eddig is tették, feltölthetik adataikat a vállalat honlapján elérhető általános adatbázisba megjelölve azt, hogy milyen területen szeretnének dolgozni. Másrészt mostantól konkrét pozíciókat is meghirdet a cég, amelyekre célzottan, a megadott pozíció leírása alapján lehet pályázni - írják közleményükben.

A jelentkezéseknek továbbra is általános feltétele a legalább középszintű angol nyelvtudás.

A megújult programban a gyakornokok minimum 3 hónapig, maximum akár az aktív hallgatói jogviszony végéig, dolgozhatnak a cégnél.
Az egyetemi tanulmányokkal összeegyeztethető, rugalmas munkaidőben heti minimum 20 órát kell teljesíteni a diákoknak, de az üzleti igények szerint ennél akár magasabb óraszámról is lehet szó, ami magasabb fizetéssel is jár. A diákok az új rendszerben akár egyéni karrier utat is bejárhatnak, a legjobb munkaerőnek bizonyuló hallgatókat a Telekom kiemeli és egy három lépcsős programban feljebb kerülhetnek a gyakornoki ranglétrán.

A program orientációval indul, mely segíti a vállalati kultúrába való beilleszkedést és az új munkakörnyezet megismerését, ezt követően pedig szakmai területükre kerülnek a hallgatók, ahol konkrét, projektszerű feladatokban vehetnek részt.

A bővebb tájékoztató mellett a honlapon megtalálható az Önéletrajzoló applikáció is, amely segítséget nyújt abban, hogy egyedi, személyre szabott és hibátlan önéletrajzot nyújtsanak be a pályakezdők, ami növeli az esélyeiket a sikeres jelentkezésre. Az érdeklődők a "Gyakornok leszek a Telekomnál" Facebook oldalon a jelenlegi gyakornokoktól és HR-es kollégáktól további felvilágosítást is kaphatnak.

A közlemény szerint a gyakornoki program népszerűségének oka többek között az, hogy mentori rendszere révén állandó visszajelzést, hatékony fejlődést biztosít a pályakezdők számára. Kiváló lehetőség ez az iskolapadból való kilépésre, a tanultak gyakorlatba való átültetésére, de emellett a vállalat is profitál a friss tudással rendelkezdő, kreatív gyakornokok munkájából. A tehetséges, agilis fiatalok pedig nem utolsó sorban karrierajánlatot is kaphatnak a cégnél tanulmányaik befejeztével.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Cirque du Soleil 3500 embert bocsátott el, és csődvédelmet kért

Közel egymilliárd dollárra rúg a világhírű Cirque du Soleil adóssága. A társulat 3500 embert bocsátott el, és csődvédelmet kért. Teljes cikk

Közel 300 millió forint versenyképesség-növelő támogatást kapott a Transintertop

Nyolcszáz milliós környei beruházásához nyert 282 millió forint versenyképesség-növelő támogatást a magyar árufuvarozási piac 10. legnagyobb... Teljes cikk

Ötven munkahelyet teremt Debrecenben a Sensirion

Debrecenben építi föl közép- és kelet-európai gyártóüzemét a svájci központú Sensirion - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium... Teljes cikk