Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Egyeztetést sürgetnek a szakmai szervezetek a médiatörvényekről

Az új médiatörvény-csomag a társadalmi nyilvánosság és a szakmai szervezetek teljes mellőzésével készült - nehezményezi közös állásfoglalásában és egyúttal a parlamenti vita elhalasztását kéri a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a MÚOSZ és a Sajtószakszervezet.

A magyar írott és az elektronikus sajtó működését alapvetően újraszabályozó törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek június 11-én a Fidesz két országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András és Rogán Antal.

Az új jogi keretek megteremtését illetve a régiek módosítását jelentő törvénycsomag mintegy médiaalkotmányként célozza szabályozni a széles értelemben vett médiatartalmakat, kivált a közszolgálati médiumok működését. A több ponton méltányolható, más elemeiben erősen vitatható javaslat a társadalmi nyilvánosság és a szakmai szervezetek teljes mellőzésével készült.

Egy ilyen horderejű szabályozásnak a törvény-előkészítés fázisában elengedhetetlen eleme a társadalmi párbeszéd és az érintettekkel a szakmai vita lefolytatása. A szakmai szervezetek más médiaszakmai szervezetek csatlakozását várva - indítványozzák a törvényjavaslat parlamenti vitájának az elhalasztását, és az egyeztetések azonnali megkezdését.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter