Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Egyre többen találnak utat a munkához Nyíregyházán

Jelenleg több mint háromszáz, segélyből élő városlakónak tud munkalehetőséget biztosítani az év végéig a nyíregyházi önkormányzat, de ez a szám heteken belül ötszázra emelkedhet - mondta Nagy László, a város alpolgármestere az MTI-nek csütörtökön.

A Közfoglalkoztatási Terv keretein belül év elején indult el az előkészítő munka a városban, amely a segélyezettek közül volt hivatott kiválogatni azokat, akik rendszeres szociális segélyből élnek, és e helyett hajlandóak voltak munkát vállalni.

Az alpolgármester az MTI kérdésére elmondta: a felmérések szerint az 1300 rendelkezésre állási támogatásban részesülő közül 1200 fő vonható be a tervbe, ennyi embert viszont egyelőre nem tud foglalkoztatni a város. Nyíregyházán jelenleg 304 ember dolgozik az "Út a munkához" programban; nekik 2009 decemberéig tud munkát biztosítani az önkormányzat.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a foglalkoztatottak száma két héten belül elérheti az ötszáz főt, erre elég az az 570 millió forintos támogatás, amelynek 95 százaléka állami forrásból származik. Az önkormányzat a program bővítése mellett azt reméli, hogy a közfoglalkoztatási terv júliusi felülvizsgálata után további két-háromszáz segélyezettel köthet munkaszerződést, akiknek - a már munkába álltakhoz hasonlóan - a város 57 önkormányzati fenntartású köz-, illetve szociális feladatokat ellátó intézményében biztosítanak majd munkalehetőséget.

Nagy László ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy a jelenlegi projekten kívül is sikerült munkahelyeket teremteni a városban. A nyíregyházi Ipari Park egyik cége nemrég vett fel hetven embert, valamint a bezárt Berwin Ruhagyár négyszáz elbocsátott dolgozója közül körülbelül száz embernek tudtunk újra munkát biztosítani- mondta.

Az alpolgármester hozzáfűzte: ennek is köszönhető, hogy a megyeszékhelyi közfoglalkoztatottsági adatok nem romlottak az elmúlt év októberéhez képest, hiszen a munkanélküliségi ráta a szabolcsi megyeszékhelyen jelenleg 6-6,5 százalék, ami jóval kedvezőbb a korábban regisztrált 7 százaléknál.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter