Megjelent: 12 éve

Együttműködés a szabályok betartásáért

A feketefoglalkoztatás elkerülését, a munkavállalókat megillető jogok érvényre juttatását, és a munkavédelmi előírások betartását vállalja az a 14 vállalkozás, amely az OMMF kezdeményezésére pénteken partnerségi együttműködést kötött egymással Békéscsabán.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) közleménye szerint a foglalkoztatási biztonság megteremtéséhez nem elegendőek csupán a hatósági eszközök. A munkavédelmi hatóságnak a minél szélesebb körű együttműködésre kell törekedni a szakmai, érdekvédelmi szervezetekkel, a munkáltatókkal és a munkavállalókkal - áll a hatóság közleményében.
A most megkötött megállapodás hozzájárul a munkaerő-piaci szereplők közötti kölcsönös bizalom és megbecsülés javításához, a jogsértések és balesetek megelőzéséhez, a munkavállalók hatékonyabb védelméhez.

Az OMMF közleményében az is szerepel, hogy a munkavédelembe történő befektetés nem pusztán kiadás, hanem a munkabalesetek és a foglalkoztatási megbetegedések megelőzésével hosszabb távon költségkímélő lépés.

Az együttműködéshez csatlakozott a Carrier Magyarország Hűtőberendezéseket Forgalmazó és Gyártó Kft., a Claas Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó Kft., a Dürer Nyomda Kft., a Guardian Orosháza Üvegipari Kft., a Kner Packaging Kft., a Mondi Packaging Békéscsaba Kft., a Muvapi Szakértői, Tanácsadói és Szolgáltató Kft., a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt., a Tecnogravura Hungary Mélynyomóhenger-készítő Kft., a Tondach Magyarország Cserép és Téglagyártó Zrt.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter