Megjelent: 9 éve

Életveszélyesen megégett két munkás Miskolcon

Több méteres lángokkal égett a kiáramló földgáz abból a vezetékből, amelynek karbantartása közben robbanás történt csütörtökön délelőtt Miskolcon. A robbanás során két munkás életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították - írja a langlovagok.hu.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője elmondta: a Széchenyi István úton egy gázvezeték karbantartási munkálatai során detonáció volt egy munkagödörben, majd a 110 milliméter átmérőjű gázcsőből kiömlő földgáz több méteres lánggal égett.

A tűzoltók vízsugarakkal védték a gázfáklya közelében lévő épületeket, és a területet 300 méteres körzetben lezárták, így több mint 500 embernek ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát, illetve munkahelyét. A legveszélyeztetettebb épületből 28 embert a belső udvaron keresztül, létrán a szomszédos ingatlanra menekítettek a tűzoltók. A gázszolgáltatónak a detonáció után három órával sikerült az érintett vezetékrészt kiszakaszolnia, a gázömlés csak akkor szűnt meg. A vízutánpótlást a kazincbarcikai tűzoltóság vízszállítója segítette.

langlovagok.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter