Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Elkezdődött az utalás: pénzükhöz jutottak a tűzoltók

Eddig huszonkét tűzoltóságnak utalták át a tűzoltók túlmunkadíjának kifizetését fedező összeget, összesen több mint 1,3 milliárd forintot –- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

A pénz beérkezése után a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak az OKF-nek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Emlékeztettek, hogy a kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. A kormányhatározatban rögzített forrás augusztus elsején érkezett meg az OKF számlájára.

Mint írták, augusztus 24-ig összesen negyven hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg OKF-nek a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződések közül huszonhetet már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán már megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak javítania, illetve kiegészítenie kell, ezeket utána lehet elfogadni - olvasható a sajtóanyagban.

Közölték, a héten a pécsi, a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a debreceni, a komáromi, a szentendrei, a siófoki, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi és a marcali tűzoltóságoknak utalták át a pénzt. Az OKF korábban már másik tizenegy tűzoltóságnak átutalta a pénzt.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben kimondta: a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 és az azt követő 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter