Szerző: HR Portal
Megjelent: 11 éve

Elpártol hazánktól az OBI?

Ráfizetett az OBI barkácsáruházlánc a magyarországi árpolitikájára és a túlzottan agresszív terjeszkedésre, ez állhat az április 1-től életbe lépett vezetőcserék mögött is. Piaci pletykák szerint a hálózat átszervezi régiós jelenlétét - írja a Napi Gazdaság.

Az anyavállalat a cég bérpolitikáját is túl gálánsnak tartja - írta a napilap. A válságban meggyengült magyarországi kereslet mindezt nem ellensúlyozza, így a lánc most arra készülhet, hogy átszervezze régiós jelenlétét és a jövőben a lengyelországi központból irányítsa a hálózatot.

A Magyarországon hat budapesti és tizenhét vidéki áruházzal piacvezető OBI a 2008. április 30-cal zárult üzleti évben 53,7 milliárd forintos forgalmat ért el; a most vége felé járó üzleti év adatai még nem ismertek, de a teljes magyarországi barkácspiac a Magyar Nemzet értesülése szerint 20 százaléknál is többet zuhant.

Mint korábban megírtuk, az OBI magyarországi működésének irányítását 2009. április 1-jétől Christoph Wackerbauer vette át ügyvezető igazgatóként, Franz-Josef Hoffmann pedig a beszerzési és kategória menedzsment igazgatói, Anasztassziosz Panajotopulosz az operációs és értékesítési igazgatói feladatokat látja el a jövőben. E posztokon korábban magyar szakemberek álltak.

"Célunk, hogy legjobban szolgáljuk alkalmazottaink és vásárlóink érdekeit, és ennek érdekében további szinergiákat teremtünk nemzetközi portfoliónkban. Ez változtatásokat igényel, melyhez új látásmódra és szinergiamenedzsmentben szerzett tapasztalatokra van szükség" - tette hozzá Dieter Messner, az OBI nemzetközi üzletekért felelős elnökségi tagja.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter