Megjelent: 16 éve

Elsöprő siker a BME állásbörzéjén

A HR Portal-nak adott szervezői információk szerint több mint 5500 résztvevője volt a tegnap befejeződött BME állásbörzének. A hihetetlen kereslet mellett érdekességnek számított, hogy a rendezvénynek már nem csupán a végzős hallgatók és friss-diplomások voltak látogatói, de szép számmal akadtak pálya-változtatás előtt álló középkorúak is, illetve olyanok, akik nincsenek megelégedve jelenlegi pozíciójukkal.

Egy az állásbörzén résztvevő neves internetes állásközvetítő cég menedzsere szerint a látogatói kör igen széles skálán mozgott, de legtöbb esetben az okozta a problémát, hogy az álláskeresők tájékozatlanok, felkészületlenek voltak. A menedzser beszámolója szerint a frissdiplomások túlnyomó részt nincsenek tisztában az álláskeresés folyamatával és nem rendelkeznek a mindennapi életben használható tudással sem. "Nagy hiba, hogy a diplomások legtöbbje nem tudja, hogyan éljen a megszerzett végzettségével, karriertervezési ismeretekkel és szakmai jártassággal pedig nagyon kevesen rendelkeznek." - nyilatkozta lapunknak.

A Burány Sándor, Csillag István, Kovács Kálmán és Magyar Bálint fővédnökségével megrendezett állásbörze mindazonáltal rendkívüli sikerrel zárult, hiszen soha nem látott állásmennyiséget vonultatott fel és még annál is több munkavállalónak nyújtott szakmai segítséget és elsősorban használható szakmai kapcsolatokat.

Garai Katalin
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter