Elúsztak a balatoni beruházások?"/>
Megjelent: 12 éve

Elúsztak a balatoni beruházások?

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke szerint a kormány balatoni zászlóshajóprogramja "meghalt" az egységes döntéshozatal hiánya miatt, de részleteiben megvalósítható.

Rosta Sándor, az idegenforgalmi bizottság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a Balaton több turisztikai területén is sürgető jogszabály-módosítási igény merült fel - egyebek közt a kikötőfejlesztések ellehetetlenülése, a lovas-turizmus hiányzó hatósági szabályozása, illetve az orvhalászat és a szabálytalan horgászás gyenge szankcionálása miatt. Az elnök jogászok bevonásával kezdeményezi a szükséges módosítások kidolgozását.

Suchman emlékeztetett arra, hogy a zászlóshajó projekt egyik eleme volt a forrásokra évtizedek óta hiába váró zánkai ifjúsági centrum nagyszabású fejlesztése, amely az erőfeszítések ellenére nem részesülhetett eddig uniós támogatásokban. Suchman Tamás kijelentette, ameddig teheti, megakadályozza, hogy eladják az Európában is egyedülálló adottságokkal bíró, 200 hektáros üdülőt. Hozzátette, a szociális tárca vezetőjével összefogva kutatják annak pénzügyi lehetőségét, miként lehetne a zánkai tábor Európa egyetlen olyan centruma, amely a fogyatékkal élőknek kulturális és üdülési lehetőségeket biztosít.

Beszámolója szerint az eddig beadott balatoni turisztikai pályázatok egyharmada kihullott a rostán a rossz előkészítettség miatt, ami jelzi, hogy szükség lenne a pályázat-előkészítésre szánt támogatások növelésére.

A BFT elnöke beszélt arról is, hogy a Balaton törvény átfogó módosításának várható elfogadásáig, vagyis három hónapon belül el kell készülnie a beruházások összehangolását szolgáló balatoni fejlesztési térképnek. Hangsúlyozta, az új befektetéseknél, fejlesztéseknél a külterületek belterületbe vonása helyett a múltban tömegével épült "felejthető" épületeket lebontó, barnamezős beruházásokat kell szorgalmazni.

Mint kiderült egy balatoni regionális vasút létjogosultságának vizsgálatát kezdeményezte a BFT vezetője a MÁV-nál. A vasúttársasággal már korábban megkezdett, a balatoni vasútállomások kerékpárturizmus számára történő hasznosításáról (a megüresedett helyiségekben fürdési, pihenési internetezési lehetőség kialakításáról) megkezdett tárgyalások pár hónapon belül révbe érhetnek - mondta Suchman Tamás.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk