Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

EP: a szabad munkaerő-áramlást nem lehet bolygatni

A bevándorlásról és a külföldiek szociális ellátásának tervezett brit szigorításáról szervezett meghallgatást Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő az EP brüsszeli székházában szerdán.

A brit miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy az unióból Nagy-Britanniába érkezők nem igényelhetnek állástalanoknak járó, anyagi jellegű szociális juttatásokat ott-tartózkodásuk első három hónapjában. David Cameron azt hangoztatta, hogy a tömeges kelet-európai bevándorlás miatt új alapokra kell helyezni az unión belüli szabad munkaerőmozgást.

Vitaindító beszédében Schöpflin György hangot adott azon véleményének, hogy a négy szabadság - a munkaerő, a tőke, az árucikkek és a szolgáltatások szabad áramlása - kölcsönös függésben van egymással, nem lehet csak az egyiket megbolygatni.

Ashley Fox brit konzervatív EP-képviselő hibának nevezte, hogy annak idején a munkáspárti brit kormány nem élt a munkaerő-piaci korlátozások lehetőségével, hanem kifejezetten ösztönözte a bevándorlást.

"Szeretném, ha Nagy-Britannia az EU-ban maradna" - mondta, és arra hivatkozott, hogy az Egyesült Királyságban nagyon megnőtt az unióval ellenséges, Nigel Farage EP-képviselő vezette függetlenségi párt (UKIP)népszerűsége, és ez ellen tenni kell.

Fox a vita további részében más elfoglaltsága miatt már nem tudott részt venni, így nem hallhatta Pawel Zalewski lengyel néppárti EP-képviselő felháborodását. Zalewski mélységes csalódottságának adott hangot, hogy a brit konzervatívok "ide jutottak", és úgy vélekedett, hogy ha Farage pártjával akarnak versenyre kelni, akkor annak rossz vége lesz.

Ha a konzervatívok ugyanazt mondják, mint amit az UKIP, csak éppen valamivel kulturáltabban, akkor az emberek "nem a másolatot, hanem az eredetit" fogják választani - vélekedett.

Traian Ungureanu román néppárti EP-képviselő úgy vélekedett, hogy az ügy sokkal inkább Nagy-Britannia belső gondjait, mintsem Európáét tükrözi. Szerinte a brit szakmunkásképzési rendszer leromlása nagyban hozzájárul a problémákhoz.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újraindítási kölcsön: égnek a vonalak, bővülhet a kedvezményezettek köre

Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a kedvezményes újraindítási hitel iránt... Teljes cikk

Koronavírus-gyógyszerekkel üzletelő orvost vettek őrizetbe

Az orvos a gyanú szerint egy korábbi betege segítségével értékesítette a gyógyszert. Teljes cikk

Budapesten nyitott régiós központot a svájci szerszámgépgyártó

Az állománybővítéshez a cégnek magasan képzett mérnökökre, technikusokra lesz szüksége. Teljes cikk