Megjelent: 5 hónapja

Ezek a vállalatok megmutatják, hogy szervezhet a te céged is munkába bringázós kampányt!

Mind több vállalkozás kap kedvet ahhoz, hogy saját maga szervezzen a munkába bringázós kampányt. Hol kilométert gyűjtenek, hol bringás napokat, ki ajándékokkal, ki több tízezres vásárlási utalvánnyal motiválja a résztvevőket, de közös bennük a jó hangulat és a lelkesedés. Íme pár követendő példa a Magyar Kerékpárosklub összeállításából.

Második éve zajlik úgy a Bringázz a munkába! kampány hogy - a járványhelyzet miatt - városokra szabott workshopokat szervezünk az ottani cégek számára és részvételével, a helyi bringásoknak pedig képfeltöltős nyereményjátékokat, illetve hétvégi frissítőosztást. Ilyen játék jelenleg éppen Miskolcon zajlik, frissitőosztás augusztus 28-án lesz Balatonakaliban, workshop pedig legközelebb szeptember 2-án lesz Miskolcon.

Ezeken a workshopokon sok szó esik arról, milyen pozitív hatásai vannak egy cég számára is, ha a munkatársak inkább kerékpárral járnak be, és hogy milyen apró lépések is elegendők, hogy bringabaráttá váljon egy-egy vállalat. A legutóbbi, kecskeméti céges workshop összefoglalója itt olvasható.

Szerencsére mind többen kapnak kedvet ahhoz, hogy saját kezdeményezésre szervezzenek munkába bringázós kampányokat, ezekből a jó példákból gyűjtöttünk össze itt egy csokornyit.

Bringázás, ajándékok és céges kerékpárflotta

Az SAP Hungary Kft. Bike2Work néven szervezett egy hónapos bringás munkába járós akciót, már két alkalommal is. A résztvevők regisztrálhattak, és fel is tölthették kerékpárral megtett útjaikat, kilométereiket. Díjazták a három legtöbbet tekerőt, de az összes résztvevő között is sorsoltak ki ajándékokat.

A kampány ideje alatt ajándék karbantartással, bringásreggelivel, közös bebiciklizéssel, városi bringázós workshoppal, kerékpárverseny-nevezéssel, teszteléssel, bringás bemutatóval  is igyekeztek népszerűsíteni a munkába kerékpározást, szép eredményekkel. Az első kampányban több mint százan vettek részt, a második kampányban kevesebben, elsősorban az kedvezőtlenebb időjárás miatt. A belső visszhang mindkét esetben rendkívül pozitív volt - közölte érdeklődésünkre a budapesti cég.

 

Az SAP saját, még a járványidőszak előtt végzett felmérése alapján dolgozóik 40 százalékról derült ki, hogy változó rendszerességgel ugyan, de járnak bringával munkába járni: van, aki évente néhány alkalommal, de van, aki szinte mindennap. A cégnél komoly bringás infrastruktúra áll a rendelkezésükre: a biciklitárolón, öltőzőn, zuhanyzón, kívül kerékpárszerelő-állomás, sőt céges kerékpárflotta is. Ezek között vannak hagyományos és elektromos kerékpárok is, amelyeket akár hétvégére is kikölcsönözhetnek a munkatársak.

Busás jutalom a kitartóknak

A Harman Becker Kft.-nél ezekben a hetekben is zajlik, és egészen szeptember 22-ig, az autómentes napig tart a “Kerékpárral a munkába” program és kihívás. A székesfehérváron működő autóipari beszállítócég 20 napnyi munkába bringázást vár munkatársaitól ez idő alatt, aki pedig teljesíti annak kapásból jár egy kulacs és egy-egy első és hátsó bringás villogó. A szerencsések pedig komoly, értékes ajándékokhoz juthatnak: a csatlakozók között kisorsolnak egy 50 és egy 25 ezer forintos sporteszköz vásárlására felhasználható utalványt (ez a második és harmadik díj), a legtöbb alkalommal bebringázó pedig 100 ezer forintos utalványhoz juthat - azonos eredmények esetén itt is sorsolnak. A vidékről bejáróktól azt is elfogadják, ha a buszmegállóig vagy a vasútállomásig tekernek.

 

A teljesítéseket a Strava alkalmazással tudják igazolni a munkatársak, közölte érdeklődésünkre Deli Dávid EHS-ESD manager, aki szerint az alkalmazásban létrehozott céges csoportban élénk közösségi élet alakult ki. “Megismerte egymást ez a közösség és ez lehet talán az egyik legnagyobb pozitívum” - írta. A cégnél eddig 64-en csatlakoztak a programhoz, sokan közülük minden nap kerékpárral járnak.

 

Megmozgatták a gyógyszerkutatókat

A Servier Magyarországnál a francia hátterű gyógyszeripari vállalat anyacége központjának elérését tűzték ki célul a Tour de Paris - Irány Párizs! kihívás során. A közös játék azonban nem csak a munkába bringázóknak szólt: futva és sétálva is lehetett csatlakozni a csapatoknak, és akár egy-egy hétvégi túrát is beszámítottak ebbe. Összesen 1400 kilométert kellett összegyűjteni csapatonként a kihívás egy hónapja alatt.

Mint Vehofsits Veronika kommunikációs munkatárs írta, a céljuk az volt, hogy a járványidőszak alatti home office után kimozdítsák otthonról, megmozgassák és összehozzák a munkatársakat.

 

A csatlakozók különböző logózott használati tárgyakat nyerhettek - kulacsot, törölközőket -, illetve a győztes kategóriákban snack csomagot.

Vehofsits Veronika szerint jó hangulatú versengés folyt, az aktuális állást a belső közösségi felületeken kísérték figyelemmel. A kihívás sikerét jelzi a 98 százalékos részvételi arány, a cég magyarországi központjának 170 munkavállalója közül szinte mindenki csatlakozott. Sokan kerékpárral teljesítették a kihívást, de többen dolgoznak olyan munkakörben, ahol a kerékpár nem alternatíva, ezért lehetett más sportágakban is teljesíteni a távot.

 

A szállodák sem maradnak le

A HotelHero kezdeményezés keretein belül is indult bringás munkába járást népszerűsítő program, amihez eddig 25 szálloda csatlakozott a ország minden részéből. A részleteket a csatlakozókra bízzák. Mivel a program még zajlik, konkrét adatokkal egyelőre nem tudott szolgálni Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pr-igazgatója, de jelezte, hogy sok pozitív visszajelzést kaptak, és lelkesek a csatlakozók.

Aki kedvet kapna hasonló bringás események megszervezésére, vagy csak szeretné bringabarátabbá tenni a cégét, azt szívesen segíti tanácsokkal és ötletekkel a Magyar Kerékpárosklub. Az induláshoz érdemes felkeresni a következő linkeket:

Kerékpáros Kisokos
Ajánlás a kerékpártámaszok kialakításához
Bringás oktatóvideó-sorozat a klub honlapjáról
Így adózik a céges kerékpár
Ilyen volt a legutóbbi workshop Kecskeméten

Szerző: Magyar Kerékpárosklub

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
NAV: célszerű mielőbb nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Az online beküldött dokumentumot a NAV automatikusan továbbítja a megjelölt munkáltatónak, kifizetőnek. Teljes cikk

ÉVOSZ: 5-6 százalékkal bővülhet az építőipar, továbbra is gondot okoz a szakmunkás- és mérnökhiány

2013-hoz képest 125 ezerrel több embert foglalkoztat az ágazat - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Teljes cikk

Mennyire vált be az iskolaőrök bevetése?

Jelenleg 434 iskolában összesen 493 őr teljesít szolgálatot. Eddig 4 esetben indult eljárás bűncselekmény elkövetése miatt iskolaőrrel szemben. Teljes cikk