Megjelent: 2 hónapja

Ezek a vállalatok megmutatják, hogy szervezhet a te céged is munkába bringázós kampányt!

Mind több vállalkozás kap kedvet ahhoz, hogy saját maga szervezzen a munkába bringázós kampányt. Hol kilométert gyűjtenek, hol bringás napokat, ki ajándékokkal, ki több tízezres vásárlási utalvánnyal motiválja a résztvevőket, de közös bennük a jó hangulat és a lelkesedés. Íme pár követendő példa a Magyar Kerékpárosklub összeállításából.

Második éve zajlik úgy a Bringázz a munkába! kampány hogy - a járványhelyzet miatt - városokra szabott workshopokat szervezünk az ottani cégek számára és részvételével, a helyi bringásoknak pedig képfeltöltős nyereményjátékokat, illetve hétvégi frissítőosztást. Ilyen játék jelenleg éppen Miskolcon zajlik, frissitőosztás augusztus 28-án lesz Balatonakaliban, workshop pedig legközelebb szeptember 2-án lesz Miskolcon.

Ezeken a workshopokon sok szó esik arról, milyen pozitív hatásai vannak egy cég számára is, ha a munkatársak inkább kerékpárral járnak be, és hogy milyen apró lépések is elegendők, hogy bringabaráttá váljon egy-egy vállalat. A legutóbbi, kecskeméti céges workshop összefoglalója itt olvasható.

Szerencsére mind többen kapnak kedvet ahhoz, hogy saját kezdeményezésre szervezzenek munkába bringázós kampányokat, ezekből a jó példákból gyűjtöttünk össze itt egy csokornyit.

Bringázás, ajándékok és céges kerékpárflotta

Az SAP Hungary Kft. Bike2Work néven szervezett egy hónapos bringás munkába járós akciót, már két alkalommal is. A résztvevők regisztrálhattak, és fel is tölthették kerékpárral megtett útjaikat, kilométereiket. Díjazták a három legtöbbet tekerőt, de az összes résztvevő között is sorsoltak ki ajándékokat.

A kampány ideje alatt ajándék karbantartással, bringásreggelivel, közös bebiciklizéssel, városi bringázós workshoppal, kerékpárverseny-nevezéssel, teszteléssel, bringás bemutatóval  is igyekeztek népszerűsíteni a munkába kerékpározást, szép eredményekkel. Az első kampányban több mint százan vettek részt, a második kampányban kevesebben, elsősorban az kedvezőtlenebb időjárás miatt. A belső visszhang mindkét esetben rendkívül pozitív volt - közölte érdeklődésünkre a budapesti cég.

 

Az SAP saját, még a járványidőszak előtt végzett felmérése alapján dolgozóik 40 százalékról derült ki, hogy változó rendszerességgel ugyan, de járnak bringával munkába járni: van, aki évente néhány alkalommal, de van, aki szinte mindennap. A cégnél komoly bringás infrastruktúra áll a rendelkezésükre: a biciklitárolón, öltőzőn, zuhanyzón, kívül kerékpárszerelő-állomás, sőt céges kerékpárflotta is. Ezek között vannak hagyományos és elektromos kerékpárok is, amelyeket akár hétvégére is kikölcsönözhetnek a munkatársak.

Busás jutalom a kitartóknak

A Harman Becker Kft.-nél ezekben a hetekben is zajlik, és egészen szeptember 22-ig, az autómentes napig tart a “Kerékpárral a munkába” program és kihívás. A székesfehérváron működő autóipari beszállítócég 20 napnyi munkába bringázást vár munkatársaitól ez idő alatt, aki pedig teljesíti annak kapásból jár egy kulacs és egy-egy első és hátsó bringás villogó. A szerencsések pedig komoly, értékes ajándékokhoz juthatnak: a csatlakozók között kisorsolnak egy 50 és egy 25 ezer forintos sporteszköz vásárlására felhasználható utalványt (ez a második és harmadik díj), a legtöbb alkalommal bebringázó pedig 100 ezer forintos utalványhoz juthat - azonos eredmények esetén itt is sorsolnak. A vidékről bejáróktól azt is elfogadják, ha a buszmegállóig vagy a vasútállomásig tekernek.

 

A teljesítéseket a Strava alkalmazással tudják igazolni a munkatársak, közölte érdeklődésünkre Deli Dávid EHS-ESD manager, aki szerint az alkalmazásban létrehozott céges csoportban élénk közösségi élet alakult ki. “Megismerte egymást ez a közösség és ez lehet talán az egyik legnagyobb pozitívum” - írta. A cégnél eddig 64-en csatlakoztak a programhoz, sokan közülük minden nap kerékpárral járnak.

 

Megmozgatták a gyógyszerkutatókat

A Servier Magyarországnál a francia hátterű gyógyszeripari vállalat anyacége központjának elérését tűzték ki célul a Tour de Paris - Irány Párizs! kihívás során. A közös játék azonban nem csak a munkába bringázóknak szólt: futva és sétálva is lehetett csatlakozni a csapatoknak, és akár egy-egy hétvégi túrát is beszámítottak ebbe. Összesen 1400 kilométert kellett összegyűjteni csapatonként a kihívás egy hónapja alatt.

Mint Vehofsits Veronika kommunikációs munkatárs írta, a céljuk az volt, hogy a járványidőszak alatti home office után kimozdítsák otthonról, megmozgassák és összehozzák a munkatársakat.

 

A csatlakozók különböző logózott használati tárgyakat nyerhettek - kulacsot, törölközőket -, illetve a győztes kategóriákban snack csomagot.

Vehofsits Veronika szerint jó hangulatú versengés folyt, az aktuális állást a belső közösségi felületeken kísérték figyelemmel. A kihívás sikerét jelzi a 98 százalékos részvételi arány, a cég magyarországi központjának 170 munkavállalója közül szinte mindenki csatlakozott. Sokan kerékpárral teljesítették a kihívást, de többen dolgoznak olyan munkakörben, ahol a kerékpár nem alternatíva, ezért lehetett más sportágakban is teljesíteni a távot.

 

A szállodák sem maradnak le

A HotelHero kezdeményezés keretein belül is indult bringás munkába járást népszerűsítő program, amihez eddig 25 szálloda csatlakozott a ország minden részéből. A részleteket a csatlakozókra bízzák. Mivel a program még zajlik, konkrét adatokkal egyelőre nem tudott szolgálni Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pr-igazgatója, de jelezte, hogy sok pozitív visszajelzést kaptak, és lelkesek a csatlakozók.

Aki kedvet kapna hasonló bringás események megszervezésére, vagy csak szeretné bringabarátabbá tenni a cégét, azt szívesen segíti tanácsokkal és ötletekkel a Magyar Kerékpárosklub. Az induláshoz érdemes felkeresni a következő linkeket:

Kerékpáros Kisokos
Ajánlás a kerékpártámaszok kialakításához
Bringás oktatóvideó-sorozat a klub honlapjáról
Így adózik a céges kerékpár
Ilyen volt a legutóbbi workshop Kecskeméten

Szerző: Magyar Kerékpárosklub

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
LMP: a munkából élők 80 százaléka jobban járna a progresszív, többkulcsos adórendszerrel

A párt a legfelső adókulcsot 25 százalékban határozná meg - mondta el a frakcióvezető-helyettes. Teljes cikk

A szakszervezet szerint sikertelen volt a pedagógusok első sztrájktárgyalása a kormánnyal

A szakszervezetek célja, hogy visszaállítsák a pedagógusok presztízsét és jóllétét, ennek egyik alapeleme a megfelelő bérezés. Teljes cikk

Rendkívüli célvizsgálatot indítanak a munkaidőkerettel kapcsolatos visszaélések miatt

Bodó Sándor arra kéri a dolgozókat, hogy ha jogsértést tapasztalnának, ezt feltétlenül jelezzék a foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál. Teljes cikk