Megjelent: 13 éve

Ezer fő munkáját értékelik januártól a közszférában

Nem lesznek további leépítések a tárcáknál: a háttérintézményekben várható még karcsúsítás. Az új teljesítményértékelési rendszer januártól mintegy 1000 fő munkáját érinti: a legjobbaknak extra prémium jár, míg a gyengébbek jutalom nélkül maradhatnak. 2008-tól már minden közigazgatásban dolgozóra vonatkozik az új rendszer.

A leépítések hatására a tárcák létszáma már eléri a tervek szerinti 6300 főt, itt már biztosan nem várható karcsúsítás: további létszámcsökkentés a háttérintézményekben fordulhat elő-jelentette ki Szetey Gábor kormányzati személyügyekért felelős államtitkár. Ám a januártól , mintegy 1000 fő eredményességét értékelő tér (teljesítményértékelési rendszer) nem befolyásolja a dolgozók elbocsátását. Az új rendszer nem érinti a pótlékokat és a fizetéseket- a jutalmat azonban már nem a szolgálati idő vagy a végzettség, hanem a munkateljesítmény határozza meg. A tér bevezetése után a vezetők évente a beosztottakkal közösen értékelik az elvégzett munkát.


A legjobb száznak kiemelt jutalom jár

A jutalomra szánt keretösszegek is változatlanok: ám a legjobbak a legtöbbet kapják, míg az eredménytelenül teljesítők jutalom nélkül maradhatnak. A legmotiváltabb 100 fő a tervek szerint kiemelt jutalomban részesülhet. A tér bevezetése egyébként 2007. júliustól a központi közigazgatás teljes állományát, 2008. januártól viszont minden közigazgatásban dolgozót érint.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter