Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Fellendülőben a munkaközvetítés

A világ kettes számú munkaközvetítő cége, az amerikai Manpower a nemzetközi konjunktúrának köszönhetően már teljes bevétele 80 százalékát külföldi tevékenységéből szerzi - jelentette az CNN televízió.

images

A vállalkozás a magasabb haszonkulcsot biztosító üzletek felé nyitott, mindennek köszönhetően működési nyereséghányada az 1999. évi 2,4 százalékról 4 százalékra javult. A vállalkozásnak már 4400 egysége működik világszerte és külföldön irodái - 72 országban - elemzői vélemény szerint 1 milliárd dolláros eredményt biztosítottak. Hollandiai részlegei 40 százalékkal, az olaszországiak 34 százalékkal növelték bevételüket.

Nemrég a Goldman Sachs azonban leminősítette a Manpower részvényt, azt követően, hogy a múlt hónap végén negyedik negyedéves üzleti beszámolójában az amerikai piacon nem tudott eredményjavulásról beszámolni a munkaerő-kölcsönző vállalat. Ugyanakkor külföldi érdekeltségeinek együttes eredménye 85 százalékkal javult. A teljes negyedévi vállalati árbevétel 16 százalékkal lett nagyobb az egy évvel korábbinál, meghaladva a 4 milliárd dollárt.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter