Megjelent: 12 éve

Futhatnak a képzettségük után a biztosítási ügynökök

Több mint ötezer biztosításközvetítőnek kell sürgősen - decemberig - szakképesítést szereznie, ha jövőre is maradni szeretne a közvetítői szakmában. Több mint 20 ezer dolgozónak nincs meg a szükséges képzettsége a PSZÁF jó 40 ezres nyilvántartásában - áll a Világgazdaságban.

Szűk négy hónapja maradt az előírt végzettség megszerzésére több mint ötezer olyan biztosításközvetítőnek, aki még jövőre is szeretne a biztosítási piacon dolgozni. Az a négyéves türelmi idő ugyanis, amelyet a pénzügyi felügyelettől egykor kaptak, lejár.

Az OKJ-s vizsga alternatívájaként létrehozott hatósági vizsgák hamarosan elindulhatnak. Eddig öt intézmény került be a vizsgáztatók jegyzékébe: a Brokernet Akadémia, az ING és az Aviva biztosító, a BOI és a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter