Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Harrach: Ragaszkodunk a vasárnapi pihenőnap törvényi szabályozásához

A parlament őszi ülésszakán is folytatódott a nemzeti vágta, az Országgyűlésre nagy munka hárult - vont mérleget Harrach Péter az elmúlt hónapok tennivalóiról az MTI-nek adott interjújában. A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője jelezte: a vasárnap mint pihenőnap törvényi szabályozásához ragaszkodnak.

Harrach Péter kiemelte: az idei munka jelentős része a romeltakarítást szolgálta nyolc év szocialista káoszteremtés után. Az elmúlt időszak legfontosabb lépései között említette a bank-, és a különadó bevezetését, a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos intézkedéseket. Ezeknek kettős célja volt: egyrészt az elmúlt nyolc év kormányzása alatt összegyűlt hihetetlen mértékű államadósság ellensúlyozása, másrészt a magánnyugdíj-pénztárak ügyfelei kiszolgáltatott helyzetének megszüntetése, és az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságának biztosítása. Utóbbi kapcsán kiemelte: az intézkedés a magánnyugdíj-pénztárak haszonélvezőinek nyilván nem jó hír, de az ügyfelek számára biztonságot jelent.

A KDNP szempontjából kiemelt jelentőségű volt még a családi adózás törvényi szabályozása - mondta a kormánypárti politikus.
Harrach Péter a Fidesz-frakcióval való kapcsolatukat dinamikusnak nevezte, amiben a szoros együttműködés és a sajátos értékek határozott képviselete együtt jelenik meg.

A cél világos és egyértelmű: a kormányprogram megvalósítása, a hazánkban folyó nagymértékű gazdasági és társadalmi változások támogatása. Ehhez szükséges a 2/3 biztosítása, vagyis a két frakció összefogása. Természetesen a KDNP-nek vannak saját kezdeményezései is, amiket a koalíciós partner vagy elfogad, vagy módosít, vagy elutasít - mondta.

A frakcióvezető a tavaszi ülésszak fő témái között az alkotmányozás mellet a szabad vasárnapról szóló kereszténydemokrata törvényjavaslatot említette.
Mint elmondta: a javaslatról egyeztetés történt a Fidesszel, de végső megállapodás nem született. Az ötpárti egyeztetésen az vált világossá, hogy a pártoknál mindkét szempont, a munkáltatói és a munkavállalói érdekek képviselete egyaránt jelen van. Ez a két szempont a Fideszen belül is megjelenik. A KDNP egyértelműen a munkavállalók oldalán áll, egy keresztényszociális párt számára ez evidencia - jelentette ki. Megjegyezte: ugyanakkor ezt egy olyan kérdésnek látja, ahol a jobb- és baloldal együttműködése megvalósítható.

Harrach Péter elmondta: bár azt elképzelhetőnek tartja, hogy kisebb módosítások történjenek, de a javaslat főszabályához, hogy a vasárnap pihenőnap legyen, a végsőkig ragaszkodnak, ezt igyekeznek érvényre juttatni. Megjegyezte: a javaslat benyújtásakor egyeztetettek a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezetével is, s velük a kapcsolat folyamatos.

Kitért még arra, hogy a várhatóan tavasszal elfogadandó új alkotmány preambulumában a KDNP ragaszkodik ahhoz, hogy a nemzeti egység gondolata, valamint a kereszténység szerepe a nemzet történetében megjelenjen.

Szólt arról is, hogy a férfi és nő házasságát és a család védelmét hangsúlyosan kell megjeleníteni. Az élet feltétlen tisztelete - ami a fogantatástól a természetes halálig tart - fontos kérdés a KDNP számára. Aki azonban a magyar társadalmat és a parlament összetételét ismeri, nem gondolhat arra, hogy egy abortuszt tiltó törvény életbe lépjen, de az élet védelme kell, hogy szerepeljen az alkotmányban.

A KDNP-s politikus az elkövetkező időszak feladatai közé sorolta még a nemzetpolitika területén az egyszerűsített honosítási eljárás gyakorlati megvalósítását, illetve az oktatás területén a köz- és felsőoktatási törvény módosítását is. A frakcióvezető úgy fogalmazott: az az oktatáspolitika, amit Hoffmann Rózsa igyekszik megvalósítani a KDNP által képviselt értékrendet tükrözi. A két érintett főszereplő (Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán) értékrendbeli és szakmai különbségét látják, ez azonban nem pártpolitikai különbség - mondta Harrach Péter.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A DK támogatja az ápolási díj összegének minimálbérhez kötését

A Demokratikus Koalíció támogatja, hogy az ápolási díjat a mindenkori minimálbérhez kössék - írják közleményükben. A DK az ellenzéki pártokkal... Teljes cikk

Az ÁSZ elnöke szerint az áfacsökkentés ellentétes a fenntarthatósággal

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Növekedés.hu cikkében kifejti, hogy a stabil áfabevétel a magyar költségvetés alapját jelenti,... Teljes cikk

Megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok

Az Országgyűlés több mint kétszáz paragrafust tartalmazó javaslatcsomagot fogadott el az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével... Teljes cikk