Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

HR-előadások színesítik a Nyelvparádé programját

Négy oktatási témájú kiállítással kibővítve, a BNV-vel egyidőben, szeptember 9. és 13 között rendezik meg a tizedik Nyelvparádét a fővárosban, a Hungexpo területén - közölte Balázs László, a szervezők nevében az MTI-vel.

Az Oktatás Hete 2009 - Nyelvparádé plusz elnevezésű rendezvényen közel 200 - az oktatás számos területét képviselő - kiállító várja a látogatókat: nyelvoktatók, felnőtt- és szakképző intézetek, hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, valamint gyermekek képességfejlesztésével foglalkozó intézmények. Újdonságként idén hazai és külföldi munkalehetőségekkel, vállalati nyelvtanfolyamokkal és HR-konferenciával is bővül a kínálat. A rendezvényeken szakmai előadások, kedvezményes könyvvásár, színpadi programok várják a minőségi oktatás iránt érdeklődőket.

A Nyelvparádén a megszokott előadások mellett idén is lesznek kezdő nyelvórák - egzotikus nyelvekből is. Ezekre a helyszínen ingyenesen lehet jelentkezni. Emellett "nyelvi frissítőkön" is részt vehetnek a látogatók, ahol a nyelvtudásukat különböző témákban bővíthetik. Lehetőség lesz alternatív nyelvtanulási módszerek kipróbálására, illetve próbanyelvvizsgázásra is. A kiállítás fővédnöke a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete.

A Tanfolyam- és állásbörzén próbainterjún vehetnek részt azok, akik szeretnének felkészülni a valódi megmérettetésre. Önéletrajz-írási és karrier-tanácsadás várja az elhelyezkedni kívánókat. A Tanulj, Dolgozz Külföldön! kiállításon szakemberek segítenek eligazodni a külföldi munkavállalás útvesztőjében, ösztöndíjak megszerzésében vagy akár a letelepedési ügyintézésben.

A Business Language Show elnevezésű program elsősorban vállalatvezetőknek, döntéshozóknak szól. HR konferencián kaphatnak segítséget a cégek képviselői ahhoz, hogy minél kedvezőbben, hatékonyabban tudják megszervezni a vállalati (nyelv)oktatást.

A Gyermekeink Jövője program idén immár másodszor abban segít a szülőknek, pedagógusoknak, hogy akár átlagos, akár rendkívül tehetséges, akár sajátos nevelési igényű vagy tanulási problémákkal küzdő gyerekek képességeit hogyan fejlesszék leghatékonyabban. Játékok, fejlesztő eszközök, tanfolyamok, kerekasztal-beszélgetések, bemutató órák várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A részletes programról a www.oktatashete.hu oldalon lehet információkat találni. A rendezvényre a MÁV és a Volánbusz 50 százalékos kedvezményt biztosít.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk