Megjelent: 5 éve

Idegengyűlölő posztok: Merkel rászólt a Facebookra

Áramlanak a menekültek az osztrák határ felé az ország több pontjáról, bár kifelé még mindig nem lehet menni, mert reggel lezárták a határt. Angela Merkel német kancellár Facebooknak pedig azt üzeni, hogy ideje lenne közbelépniük az idegengyűlölő megnyilvánulások ellen - írja a Hvg.hu.

Péntek reggel gyakorlatilag leállt a forgalom a magyar-osztrák határon fekvő Nickelsdorfot és Bécset összekötő A4-es autópályán, mert menekültek nagyobb csoportja indult útnak a sztrádán, a határt biztonsági okokból mindkét irányba lezárták. Magyarország felé időközben újra megnyitották az átkelőt.

Nickelsdorf - szeptember 10. Forrás: MTI
Körmendről is menekültek egy csoportja indult el a határ felé. A megérkező első menekültek csak pár órát tartózkodtak az új ideiglenes gyűjtőponton.

A Keletiben 1000-1500 bevándorló várja, hogy a határ felé utazhasson, bár az osztrákok még mindig nem fogadnak és indítanak vonatokat Budapestről.

Tömve indulnak a buszok Röszkén a regisztrációs táborhoz a határ melletti gyűjtőponttól. A megszokottaktól eltérően a rendőrségi regisztráció már nem a határnál történik. - Röszkén a sár a legnagyobb ellenség, lassan egy napja esik az eső, ott 100-200 menekült lehet - írja a Hvg.hu összefoglalójában.

Merkel rászólt a Facebookra: tenni kéne valamit az uszítás ellen

A Hvg.hu arról ír, hogy a német kancellár szerint lehetőséget kell abban látni, hogy több százezer, akár egymillió új ember érkezik az országba. "Ha lehetővé tesszük a képzésüket és integrációjukat, a messziről érkezők sokat vissza tudnak adni Németországnak" - fogalmazott. Angela Merkel a Facebooknak pedig azt üzeni, hogy ideje lenne közbelépniük, amikor uszító, idegengyűlölő megnyilvánulásokat tapasztalnak a közösségi oldalon.

Kvóták helyett az önkéntességet választja Finnország

Finnország továbbra is az önkéntesség elvét támogatja a menekültek befogadásakor, nem híve annak, hogy az Európai Unióban állandó kvótákat határozzanak meg - közölte Petteri Orpo belügyminiszter pénteken Helsinkiben tartott sajtóértekezletén.

Hvg.hu/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk