Megjelent: 5 éve

Idegengyűlölő posztok: Merkel rászólt a Facebookra

Áramlanak a menekültek az osztrák határ felé az ország több pontjáról, bár kifelé még mindig nem lehet menni, mert reggel lezárták a határt. Angela Merkel német kancellár Facebooknak pedig azt üzeni, hogy ideje lenne közbelépniük az idegengyűlölő megnyilvánulások ellen - írja a Hvg.hu.

Péntek reggel gyakorlatilag leállt a forgalom a magyar-osztrák határon fekvő Nickelsdorfot és Bécset összekötő A4-es autópályán, mert menekültek nagyobb csoportja indult útnak a sztrádán, a határt biztonsági okokból mindkét irányba lezárták. Magyarország felé időközben újra megnyitották az átkelőt.

Nickelsdorf - szeptember 10. Forrás: MTI
Körmendről is menekültek egy csoportja indult el a határ felé. A megérkező első menekültek csak pár órát tartózkodtak az új ideiglenes gyűjtőponton.

A Keletiben 1000-1500 bevándorló várja, hogy a határ felé utazhasson, bár az osztrákok még mindig nem fogadnak és indítanak vonatokat Budapestről.

Tömve indulnak a buszok Röszkén a regisztrációs táborhoz a határ melletti gyűjtőponttól. A megszokottaktól eltérően a rendőrségi regisztráció már nem a határnál történik. - Röszkén a sár a legnagyobb ellenség, lassan egy napja esik az eső, ott 100-200 menekült lehet - írja a Hvg.hu összefoglalójában.

Merkel rászólt a Facebookra: tenni kéne valamit az uszítás ellen

A Hvg.hu arról ír, hogy a német kancellár szerint lehetőséget kell abban látni, hogy több százezer, akár egymillió új ember érkezik az országba. "Ha lehetővé tesszük a képzésüket és integrációjukat, a messziről érkezők sokat vissza tudnak adni Németországnak" - fogalmazott. Angela Merkel a Facebooknak pedig azt üzeni, hogy ideje lenne közbelépniük, amikor uszító, idegengyűlölő megnyilvánulásokat tapasztalnak a közösségi oldalon.

Kvóták helyett az önkéntességet választja Finnország

Finnország továbbra is az önkéntesség elvét támogatja a menekültek befogadásakor, nem híve annak, hogy az Európai Unióban állandó kvótákat határozzanak meg - közölte Petteri Orpo belügyminiszter pénteken Helsinkiben tartott sajtóértekezletén.

Hvg.hu/MTI
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk