Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Így jutnának pluszpénzhez a vezetők

Objektív rendszerbe szervezi a fővárosi fenntartású közoktatási intézmények vezetőinek garantált összegen felüli illetménykiegészítését a budapesti városvezetés.

Csomós Miklós, oktatásért felelős főpolgármester-helyettes erre vonatkozó koncepciója szerint a javasolt illetmény megállapításánál szempont lesz az intézmény alapfeladata, amelyre vonatkozóan három kategóriát különböztetnek meg. Az egyikbe a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák, a másikba a kollégiumok, a harmadikba pedig az egyéb intézmények, vagyis az óvodák, általános iskolák, gyógypedagógiai intézmények tartoznak.

A koncepció szerint figyelembe veszik az intézmény létszámadatait, a kapcsolódó további tagintézmények számát, az intézmény több területet érintő profilját, valamint az esetleges esti, levelező oktatást, felnőttképzést. A javaslat kitér arra is, hogy az illetmény összegét szubjektív vélemény alapján befolyásolhatja a mindenkori pótlékalap legfeljebb háromszorosáig a munkáltató által javasolt további illetményrész.

A Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának keddi ülésén elhangzott: a koncepció célja az áttekinthetőség megteremtése, jelenleg ugyanis nehezen követhető a rendszer, a vezetők illetménye között több mint 100 ezer forintos különbség is lehet.

Pokorni Zoltán (Fidesz), a testület elnöke az egyik intézményvezető felvetésére azt javasolta, hogy több minőségi kritérium is legyen a szempontok között, és az idén decemberig készüljön erre vonatkozó javaslat. Ezt a bizottság tagjai egyhangúlag támogatták.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén már az említett szempontrendszer alapján állapítják meg annak a 23 vezetőnek az illetményét, akiknek az igazgatói pályázatáról is aznap dönt a testület. Ők az idén augusztus 16-tól 2016. augusztus 15-ig tölthetik be a vezetői posztot.

A többi fővárosi fenntartású közoktatási intézmény vezetőjének juttatása egyelőre nem változik, azonban a határozott idejű megbízatás lejárta után már az új feltételek vonatkoznak a leendő vezetőkre.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk