Megjelent: 6 éve

Így teremthetsz jó hangulatot az irodában

A világ egyik legjobb kommunikációs tanácsadója öt pontban foglalta össze, hogy mi szükséges a sikeres és boldog irodai csapat összeállításához, írja a Forbes nyomán a hvg.

images

Claire Mason brit kommunikációs tanácsadó 2005-ben alapította vállalati tanácsadással, vezetőképzéssel foglalkozó cégét Brightonban, Man Bites Dog néven. A fiatal hölgy cégével számos díjat és elismerést nyert. Az amerikai Forbes gazdasági magazin megkérdezte, hogy szerinte miként lehet boldog és hatékony irodai csapatot összehozni.

Hagyd működni a saját szervezeti kultúrád

Ez az állítás első hallásra diktatórikusnak tűnhet, de Claire Mason szerint egy vezető vagy tulajdonos akkor jár el a legjobban, ha engedi, hogy saját személyisége, egyéni értékválasztása alakítsa ki a vállalati kultúrát. Az ő cégében a kulcsszó az intelligens kommunikáció volt, amely fokozatosan átitatta a szervezetet kifelé és befelé egyaránt. A cégről az a kép kezdett kialakulni, hogy okos emberek szállítanak okos megoldásokat okos ügyfeleknek. Ennek a hájpnak köszönhetően egyre szívesen kezdtek velük dolgozni a nagy vállalati ügyfelek.

A csapatépítéshez idő kell

Mason szerint a legfontosabb üzleti lehetőség az idő. Szerinte egy cégvezetőnek úgy kell tekintenie az időre, mint egy hosszú távú üzleti befektetésre. Nála például pénteken négykor befejezték a munkát, és nekiálltak koktélversenyt rendezni a konyhában. Évente egyszer pedig háromnapos csapatépítési túrán vettek részt külföldön. Ezek szerinte hosszú távon sokkal jobb befektetésnek bizonyultak, mint a hagyományos munkahelyi ösztönzők, mivel hagytak időt a munkatársaknak saját magukon gondolkodni.

A szervezeti kultúra mellett vízió is kell

Mivel a cége gondolatokat szállít ügyfeleknek, a kulcskérdés számukra az volt, hogy milyen gondolatokkal tegyenek szert versenyelőnyre, milyen ideákkal különböztessék meg magukat más PR-cégektől a piacon.

Higgy a tehetség hatalmában!

Mason szerint a tehetséges emberek egész személyiségüket beleadják a munkába, és neki pontosan erre volt szüksége, hogy létre tudjon hozni egy ütőképes csapatot. Ez a gondolat beleillik a fentiekbe is: a tehetségek segítségével Mason szerint nem pusztán egy vállalatot, hanem egy innovatív vállalatot hozott létre. Ahogy fogalmazott: mi a szív és az agy cége vagyunk, nem pedig a kézé.

Ne légy szégyenlős!

Mason cége kezdettől fogva a globális piacra szolgáltatott. Náluk üzleti koncepció volt, hogy nagyban gondolkodnak, és piacvezetők akarnak lenni. Sorban kopogtattak a nagyvállalatok ajtaján, hogy itt vagyunk, és nektek akarunk dolgozni – jobban és olcsóbban, mint a nagy kommunikációs ügynökségek.

hvg.hu/Forbes
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter