Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Iifjúsági akciónap a feketemunka ellen

Tíz ország szakszervezeti ifjúsága szervez országonként más-más programot június 20-án, pénteken, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok fekete foglalkoztatására.

Magyarországon hip-hop fesztivállal, Montenegróban léggömbből kidobált fekete lufikkal, Horvátországban egy könyv megjelentetésével tiltakoznak a feketemunka ellen - említett néhányat az akciónap eseményei közül Kovács Balázs, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke. Budapesten az 56-osok terén az Időkerék előtti parkoló ad helyet az öt órakor kezdődő fesztiválnak.

Az akciónap előzménye, hogy a 2000-ben megalakult South East European Youth Network (SEEYN) a délkelet-európai régió szakszervezeteinek ifjúsági tagozatait, illetve egyéb ifjúsági szervezeteit tömörítő hálózat az év elején szemináriumot tartott Szkopjében. A tanácskozáson részt vett a SEEYN-ben tevékenykedő tíz ország 14 szervezetének képviselője és elhatározta: minden ország azonos időben tart egy ifjúsági akciónapot. Emellett fogalmaztak egy közös deklarációt is, amellyel a régióban élő ifjúság problémáinak megoldását követelik.

A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke szerint a fiatalok körében a fekete- és szürkefoglalkoztatás is jelentős és aggasztó méreteket ölt. A szövetség a pályakezdő munkavállalóknak és a már aktívan dolgozó fiataloknak igyekszik segítséget nyújtani.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter