Megjelent: 9 éve

Ingyenes képzés tapasztalt roma vezetőknek

A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) együttműködésében a 2011. májusában induló Common Purpose Meridián vezetőfejlesztő programon ismét két tapasztalt roma vezető vehet részt ingyenesen.

Magyarország jelenének és elkövetkező 20 évének egyik legégetőbb kihívása a roma kérdés megoldása. Ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének, a probléma végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat.

Sokan keresik a megoldási lehetőségeket, ugyanakkor nincs átütő párbeszéd a különböző vélemények képviselői között, és egyáltalán nincs olyan készség- és kapacitásfejlesztési program, amely a roma tehetségeket, a jövő roma vezetőit összehozná nem roma vezetőtársaikkal.

Ahhoz, hogy a romák és a nem romák egymással szót tudjanak érteni, és közös célokért együtt tudjanak dolgozni, össze kell hozni őket és közös élményt nyújtó tanulási folyamaton kell őket végigvinni. Önbizalmat kell erősíteni, személyes fejlődésre és önmegvalósításra kell lehetőséget adni, hozzá kell őket segíteni ahhoz, hogy egy szélesebb látókört tudjanak kialakítani.

Ez a cél vezérelte a Common Purpose Egyesület szervezeteit arra, hogy a Roma Integráció Évtizedének keretében 2 roma vezető részére ösztöndíjas helyet biztosítsanak a Meridián programban való részvételre.

A Meridián kurzus tapasztalt vezetők számára kínál olyan fejlődési lehetőséget, mellyel szélesíthetik látókörüket, kiterjeszthetik kapcsolati hálójukat a szakmai területükön túl, és kiléphetnek a komfortzónájukból.

A programban 30-35 döntéshozó vezető vesz részt az állami/önkormányzati, a vállalati és a nonprofit szektorból. A program kiemeli őket megszokott környezetükből, és tudást, kapcsolatokat illetve inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben.

A résztvevők Magyarországon a legkülönfélébb vezetőkkel találkoznak különleges helyszíneken és szituációkban, és olyan aktuális vezetői kihívásokkal próbálnak megküzdeni, amelyek gyökeresen eltérnek az eddigi tapasztalataiktól. Az így szerzett tudást, kapcsolatokat és energiát aztán visszaviszik a saját környezetükbe, munkahelyükre, és azokat már a szakmájukon belül tudják kamatoztatni.

A Meridián kurzusra olyan vezetők jelentkezését várják, akiknek már van tapasztalata célok elérésében, prioritások kezelésében és emberek vezetésében. Ideális olyan vezetők számára, akik partnerségek kialakításáért és kezeléséért felelősek, belső vagy külső érintettekkel állnak kapcsolatban, számos különböző helyszínen, osztályon vagy országban dolgoznak, illetve azoknak, akik egész egyszerűen szeretnék kiszélesíteni a horizontjukat.

További információt, valamint jelentkezési lapot a www.commonpurpose.org.hu oldalról lehet letölteni.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter