Megjelent: 10 éve

Ingyenes képzés tapasztalt roma vezetőknek

A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) együttműködésében a 2011. májusában induló Common Purpose Meridián vezetőfejlesztő programon ismét két tapasztalt roma vezető vehet részt ingyenesen.

Magyarország jelenének és elkövetkező 20 évének egyik legégetőbb kihívása a roma kérdés megoldása. Ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének, a probléma végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat.

Sokan keresik a megoldási lehetőségeket, ugyanakkor nincs átütő párbeszéd a különböző vélemények képviselői között, és egyáltalán nincs olyan készség- és kapacitásfejlesztési program, amely a roma tehetségeket, a jövő roma vezetőit összehozná nem roma vezetőtársaikkal.

Ahhoz, hogy a romák és a nem romák egymással szót tudjanak érteni, és közös célokért együtt tudjanak dolgozni, össze kell hozni őket és közös élményt nyújtó tanulási folyamaton kell őket végigvinni. Önbizalmat kell erősíteni, személyes fejlődésre és önmegvalósításra kell lehetőséget adni, hozzá kell őket segíteni ahhoz, hogy egy szélesebb látókört tudjanak kialakítani.

Ez a cél vezérelte a Common Purpose Egyesület szervezeteit arra, hogy a Roma Integráció Évtizedének keretében 2 roma vezető részére ösztöndíjas helyet biztosítsanak a Meridián programban való részvételre.

A Meridián kurzus tapasztalt vezetők számára kínál olyan fejlődési lehetőséget, mellyel szélesíthetik látókörüket, kiterjeszthetik kapcsolati hálójukat a szakmai területükön túl, és kiléphetnek a komfortzónájukból.

A programban 30-35 döntéshozó vezető vesz részt az állami/önkormányzati, a vállalati és a nonprofit szektorból. A program kiemeli őket megszokott környezetükből, és tudást, kapcsolatokat illetve inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben.

A résztvevők Magyarországon a legkülönfélébb vezetőkkel találkoznak különleges helyszíneken és szituációkban, és olyan aktuális vezetői kihívásokkal próbálnak megküzdeni, amelyek gyökeresen eltérnek az eddigi tapasztalataiktól. Az így szerzett tudást, kapcsolatokat és energiát aztán visszaviszik a saját környezetükbe, munkahelyükre, és azokat már a szakmájukon belül tudják kamatoztatni.

A Meridián kurzusra olyan vezetők jelentkezését várják, akiknek már van tapasztalata célok elérésében, prioritások kezelésében és emberek vezetésében. Ideális olyan vezetők számára, akik partnerségek kialakításáért és kezeléséért felelősek, belső vagy külső érintettekkel állnak kapcsolatban, számos különböző helyszínen, osztályon vagy országban dolgoznak, illetve azoknak, akik egész egyszerűen szeretnék kiszélesíteni a horizontjukat.

További információt, valamint jelentkezési lapot a www.commonpurpose.org.hu oldalról lehet letölteni.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter