Megjelent: 9 éve

Ingyenes képzés tapasztalt roma vezetőknek

A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) együttműködésében a 2011. májusában induló Common Purpose Meridián vezetőfejlesztő programon ismét két tapasztalt roma vezető vehet részt ingyenesen.

Magyarország jelenének és elkövetkező 20 évének egyik legégetőbb kihívása a roma kérdés megoldása. Ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének, a probléma végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat.

Sokan keresik a megoldási lehetőségeket, ugyanakkor nincs átütő párbeszéd a különböző vélemények képviselői között, és egyáltalán nincs olyan készség- és kapacitásfejlesztési program, amely a roma tehetségeket, a jövő roma vezetőit összehozná nem roma vezetőtársaikkal.

Ahhoz, hogy a romák és a nem romák egymással szót tudjanak érteni, és közös célokért együtt tudjanak dolgozni, össze kell hozni őket és közös élményt nyújtó tanulási folyamaton kell őket végigvinni. Önbizalmat kell erősíteni, személyes fejlődésre és önmegvalósításra kell lehetőséget adni, hozzá kell őket segíteni ahhoz, hogy egy szélesebb látókört tudjanak kialakítani.

Ez a cél vezérelte a Common Purpose Egyesület szervezeteit arra, hogy a Roma Integráció Évtizedének keretében 2 roma vezető részére ösztöndíjas helyet biztosítsanak a Meridián programban való részvételre.

A Meridián kurzus tapasztalt vezetők számára kínál olyan fejlődési lehetőséget, mellyel szélesíthetik látókörüket, kiterjeszthetik kapcsolati hálójukat a szakmai területükön túl, és kiléphetnek a komfortzónájukból.

A programban 30-35 döntéshozó vezető vesz részt az állami/önkormányzati, a vállalati és a nonprofit szektorból. A program kiemeli őket megszokott környezetükből, és tudást, kapcsolatokat illetve inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben.

A résztvevők Magyarországon a legkülönfélébb vezetőkkel találkoznak különleges helyszíneken és szituációkban, és olyan aktuális vezetői kihívásokkal próbálnak megküzdeni, amelyek gyökeresen eltérnek az eddigi tapasztalataiktól. Az így szerzett tudást, kapcsolatokat és energiát aztán visszaviszik a saját környezetükbe, munkahelyükre, és azokat már a szakmájukon belül tudják kamatoztatni.

A Meridián kurzusra olyan vezetők jelentkezését várják, akiknek már van tapasztalata célok elérésében, prioritások kezelésében és emberek vezetésében. Ideális olyan vezetők számára, akik partnerségek kialakításáért és kezeléséért felelősek, belső vagy külső érintettekkel állnak kapcsolatban, számos különböző helyszínen, osztályon vagy országban dolgoznak, illetve azoknak, akik egész egyszerűen szeretnék kiszélesíteni a horizontjukat.

További információt, valamint jelentkezési lapot a www.commonpurpose.org.hu oldalról lehet letölteni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter