Megjelent: 9 éve

Itt vannak a jövő roma cégvezetői

Az "Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért" keretében jelenleg 20 vállalat támogat 50 diákot. Közülük az idei nyári táborba, mely augusztus 2-6. között kerül megrendezésre 15 fiatalt várnak, akik az ország legkülönbözőbb részeiből érkeznek.

images

images

A HBLF ROMASTER Tábor során a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok ellátogatnak többek közt a Magyar Nemzeti Bankba, a Regionális Környezetvédelmi Központba és a Vodafone Magyarországhoz, illetve a Momentán Társulat, a Junior Achievement Magyarország és Görög Ibolya szervezésében szakmai tréningeken vesznek részt.

Idén augusztus 2-6. között Csillebércen szervezik immár negyedik éve a hagyományos nyári tábort, melynek célja, hogy megerősítse a ROMASTER diákok és mentoraik között kialakult kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, valamint megalapozzon egy jövőbeli Alumni közösséget. A fiatalok az ország legkülönbözőbb részeiből érkeznek a HBLF ROMASTER tábor helyszínére, Csillebércre. A táborban a diákokat szakmai és kulturális programokkal, kirándulással várják a szervezők.

Idén a táborozók többek közt improvizációs csapatépítő tréningen vesznek részt a Momentán Társulattal, pályaorientációs foglalkozáson a Junior Achievement Magyarország szervezésében, továbbá viselkedéskultúra és protokoll tréninget tart Görög Ibolya. A fiatalok betekintést nyernek a Magyar Nemzeti Bank munkájába, ellátogatnak a Regionális Környezetvédelmi Központba, ahol előadást hallhatnak a Klímaváltozásról, illetve a Vodafone Magyarországhoz is. Színház, kiállítás és jazzfesztivál látogatással, valamint dunai hajóúttal színesítik a szervezők a szakmai programokat.

2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a HBLF ROMASTER program olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi képzésben vesznek részt. A ROMASTER program három pillérre épül:
-Az egyik a vállalatok által biztosított anyagi támogatás, amelyet a diákok tanulmányi célokra használhatnak fel. Ennél még fontosabb a második pillér: a programban résztvevőkhöz a támogató vállalatoktól kijelölt mentor, akire nemcsak szakmailag, de emberileg is építhetnek a sikerrel pályázók. A harmadik pillért a vállalatoknál biztosított gyakorlati tapasztalatszerzés lehetősége jelenti.

A program tanulói közül idén először, 3 fiatal vehette át diplomáját. A végzett tanulók elhelyezkedését szintén segítik a támogató vállalatok és a HBLF-ROMASTER Alapítvány. "Célunk, hogy a támogatott fiatalok száma folyamatosan növekedjen. A program segítségével egy új roma értelmiségi réteg alakulhat ki." - mondta, Adriány Kincső, a HBLF-ROMASTER Alapítvány alelnöke.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk